Barış Manço

Konu sahibi son olarak 3769 gün önce görüldü
Kendisi Türkiye'de gerçek anlamda ''Sanatçı'' ünvanını sonuna kadar hak eden,adam olacak çocukla,biz ve bizden önceki kuşaklara ıspanağın faydalarını öğretip,arabanın arka koltuğunda oturmayı aşılayan.Dönence programı ile ilk kez belgesel çekip kültürel faaliyetlere giren.Devlet sanatçısı ünvanını sanat yaşamı boyunca tam 9 kez alan ve ölümünün üstünden yıllar geçmesine rağmen bu rekoru hala elinde bulunduran.Türkiyeyi uluslararası platformda ilk defa tanıtıp Japonlar tarafından fahri Türk elçisi ve fahri Japonya vatandaşı seçilebilen.Sarı çizmeli Mehmet ağa ile yoksula yardımı,Benden Öte Benden Ziyade şarkısıyla Allah sevgisi işleyen,kısaca şarkıları aşkın donuk esaretinden kurtaran.Rock müziğin Türkiyede babası değil dedesi sayılan efendi ve mütevazi kişiliği ile Türkiye'ye bir daha asla gelmeyecek ve yeri dolmayacak yüce kişilik..

Her dinleyişimde beni etkileyip,en sevdiğim ve geçmişime kapa aralamama yardımcı olan şarkısı;

[YOUTUBE]yBd6o57vEjY[/YOUTUBE]

Allah rahmet eylesin, mekanın Cennet olsun.

[YOUTUBE]35bLaMK0BqI[/YOUTUBE]

Sen gülünce güller akar gülpembe şarkısıyla adını beynimize kazımış eşi bi daha dünyaya gelmeyecek olan çok değerli sanatçımız.

Büyükler kös kös otururken adam oluvermiş çocuklar der bi şarkısında.Çocuktuk,büyüdük artık daha iyi anlıyorum şarkılarında ne dediğini.Eşi bulunmaz bi adam.Göğe selam olsun.

Benden ote benden ziyade gibi bir sarki yapmistir. Turkiye nin basina gelen en iyi seylerden biridir.

Uzun saçın yakıştığı insanlardan biridir.. Dünya'yı bize tanıtan insanların başında gelir..

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en büyük sanatçısıdır ..
Hiç kimse onun kadar merkezde, kalplerde ve dillerde olamamıştır olamayacaktır da ..

Geçen gün Mançoloji albümünü buldum evde.Büyük adamdı vesselam

''Süper Babaanne'' eseri ile de tanınır.

Kol düğmeleri..

Mekanın cennet olsun Barış abi

*1999 yılında kaybettiğimiz, müziği,kıyafetleri,yüzükleri ve tavırlarıyla nevi şahsına münhasır değerli devlet sanatçısıdır.

*'Adam Olacak Çocuk' programıyla hepimize ıspanağı sevdiren Barış Abimizdir.

*'Dönence' en sevdiğim şarkısıdır.

Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız
Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor...

Ruhu sad olsun. Asla yeri doldurulamayacak kayiplarimizdan biridir. Ölümünün 17. yili ve 80 li ve 90 li yıllarda ki çocuklar onu asla unutmayacak..

Bugün bu sözleri yazıp söyleyen bir sanatçı daha yoktur.

[YOUTUBE]Tvsi2ghrZz0[/YOUTUBE]

"Para Pula ihtisama aldanip kanma dostum içi boş insanların bu dünyada yeri yok"

Ben nasıl unuturum seni, can bedenden çıkmayınca…
— BARIŞ MANÇO

Altı üstü beş metrelik bez için.

#BARIŞMANÇO

bizim çocuklar bayılıyor ya, sınırları aşarak herkesin gönlüne hitap etmeyi başarmış müthiş bi insan. kezban şarkısını çok seviyorum. :p

Geri