Bilgilendirme Ban Afları Hk.

Featured
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yine ben, yine uzunca bir açıklama… Geleneklerimizi bozmadık anlayacağınız…

RK zaten süreci etraflıca anlattı; ben de bu vesileyle ilk resmi duyuruyu yapmış olayım.

Malumunuz üzere forum devredildi ve artık önümüzde yepyeni bir dönem, tertemiz bir sayfa var. Yeni bir defter açılıyorsa, eski defterlerde kalan kırgınlıkları, tartışmaları ve yükleri de mümkün olduğunca geride bırakmak gerekiyor. Biz de tam olarak bunu yapmak istiyoruz.

Geçmiş süreçte forumda çok sayıda ban işlemi uygulandı. Kimine göre haklıydı, kimine göre ağırdı, kimine göre eksikti. Bu konuda herkesin farklı bir görüşü ve yorumu olması son derece doğal. Ancak yeni bir başlangıcın samimi olabilmesi için eski dosyaları sonsuza kadar rafta tutmanın da çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz.

Bu nedenle forumdaki istisnasız tüm banları kaldırma kararı aldık. İlk olarak da panelden göze çarpan banların tamamı kaldırıldı. Fakat spam/multi vb 70 sayfa banlı üye listesi var. Gözden kaçırdıklarımız olabilir, bilinçli değildir. Kalabalıktandır. Bize iletirseniz onları da kaldırırız.

Tabii ki küçük bir dipnotumuz var — forum jargonuyla söylemek gerekirse “ince punto ama önemli madde” kısmı ;

Banı kaldırılan üyelerin, geçmişte ban almalarına sebep olan aynı ihlalleri tekrar etmeleri halinde, yönetim olarak yeniden işlem uygulamak ve gerektiğinde aynı sürelerle uzaklaştırma vermek durumunda kalacağız. Yani af var ama “sınırsız can hilesi” yok.

Bir başka ricamız da şu olacak:
Banların kalkmasıyla birlikte, geçmişte anlaşmazlık yaşamış veya birbirinden pek haz etmeyen kişiler yeniden aynı ortamda bulunacak. Bu çok normal. Herkesin birbirini sevmesini beklemek gerçekçi olmaz zaten; hep dediğim gibi burası forum, anaokulu değil. Ancak birbirimizi görmezden gelmeyi, kişisel gerilimleri büyütmemeyi ve olası sataşmalarda rapor sistemini kullanmayı başarabilirsek forum düzenini çok daha sağlıklı koruyabiliriz. Siz rapor edin, gerisini biz hallederiz.

Amacımız; sürekli kavga başlıklarının değil, güzel muhabbetlerin, faydalı paylaşımların ve yıllar sonra dönüp bakıldığında “iyi zamanlardı” denilecek anıların biriktiği bir ortam oluşturmak.

Bu yeni defteri hep birlikte güzel anılarla doldurmak dileğiyle.

Herkese iyi forumlar .

Merhabalar herkese;

2013’de üyelik aldığım günden bu yana tüm yönetimlerde görev aldım. Forum idarecilerinin tamamı beni yönetimlerinde görmek istediler ve şu anda da oluşan olumsuz bir sürecin tamiratı ve önümüzdeki sürecin sağlıklı yürüyebilmesi, forumun en azından eski aktivasyonunu sağlaması açısından yine bu görevi almış bulunmaktayım. Bu konuda bana güvenen RK’ya da teşekkürlerimi iletmiş olayım. Forum üyelerinin büyük çoğunluğunun beni ve yönetim anlayışımı da bildiğini düşündüğüm için yapılan eleştirilere kulak asmıyorum. Bu saatten sonra bir şey kanıtlayacak değilim. Zira herkesi biliyorum ve herkes herkesin ne yaptığını/ne olduğunu gayet iyi biliyor.

Banların kaldırılması konusunda gelen eleştirilere istinaden biraz açarak cevap vermek durumundayım;

Öncelikle süreç tamamiyle olumsuz bir yöne kaydı. Rahatsızlık duymamdan ötürü kendim de bu sürecin dışında kalarak forumda çok fazla bir şey yazmamaya gayret ettim. Aktivasyonumu önemli ölçüde düşürmüştüm. Süreç kötü yönetiliyordu. Belki de bunların bir meyvesi olarak forum yönetimi el değişti. Bunun en büyük sebebi de yanlış algı kurulmasıydı. Yanlış algı çünkü kişilerin reelinde yaşadığı sorunlar forumun sorunuymuş gibi lanse edildi. Forum bunun bir parçasıymış gibi anlatıldı. Şöyle ki yaşanan olayların tamamı forumun dışında gerçekleşen olaylar. Siz kendi şahsi numaranızı birine verdiyseniz ve forumun dışında bu kişi başka biri ile paylaştıysa o buraya bağlamaz. Farklı bir örnek verelim; forumdaki A kişisinin telefon numarasını bana vermesi ve kendisi ile telefonda küfürleşmem burada ban sebebi olmaz. Bana göre ya hiç kimse banlanmamalıydı yada adı geçen herkes banlanmalıydı. Önceki yönetim de bu işin bir tarafı olunca banlanan sadece tek bir taraf oldu. Güçleri vardı ve yaptılar. Ama bunun sonucu da bugün el değiştirmeye varacak bir yönetimsizliğe getirdi.

Arkadaşlar, bu tür olayların önüne geçmek oldukça basit. Burası sanal olmasından mütevellit, sanaldakilerin görmesini, bilmesini istemediği şeyleri paylaşmazsanız bu tür sorunlar oluşmaz. Sadece forum özelinde değil, sanalın her köşesinde bu geçerli. Bunu söylerken kim haklı/kim haksız yorumu yapmadan, sadece forumu ilgilendiren kısmı açısından söylüyorum bunu. Bazı kişiler benim adımı soyadımı biliyordur mesela. Aktif kullandığım X hesabım da kendi adım ve soyadım şeklinde ve bazı iletileri burada paylaştığım da oluyor. Bunun riskini alıyorum ve yapıyorum. Yarın bir gün bir sorun yaşarsam şu kişi adımı öğrenmiş, oradan şurayı burayı araştırmış, ey yönetim banlayın(?) gibi bir talepte bulunmam ne kadar saçma ise önceki yaşananların forumun sorunuymuş gibi lanse edilip banlanma yapılmasını da o kadar yanlış bulmuştum. Konuyu uzatmamak adına buna dair gelecek söylemlere gerekmedikçe cevap yazmayacağım.

Forumun el değiştirme vesilesi ile bu olayların dışında da banlanmış kim varsa amasız/fakatsız herkesin banını kaldırıp yeni bir sayfa açmayı uygun gördük. En kısa zamanda da forum kuralları tekrardan gözden geçirilecek, eksik yada aksayan bir ayak varsa güncellenecektir.

Herkese saygılar ve sevgiler.

Arkadaşlar herhalde herkes söz hakkını kullandı. Herkes safrasındakileri döktü. Tüm muhataplar mesajları gördü, yanıtlarını verdi. Artık bundan sonrası tekrar ayni mesajların farklı cümleler ile ifade edilmesine yahut ikili kişisel tartışmalara sebebiyet vermeye başladı. Raporlar dışında bilerek müdahil olmadım, raporlar ile ilgilendim sadece.

Bu meseleye ilişkin “yeterlilik” oluştuğu kanaatindeyim. Herkesin işi gücü var sabaha kadar süremez. Lütfen burayı ve burdaki mevzuları da başka konulara uzunca taşırmayın. Sürdürüp yaptırıma sebebiyet vermeyin.

Konuyu kitliyorum. Tekrar raporlama yapabilirsiniz. Bu haliyle herkesin okuması için bir müddet daha tutacağım.

İyi akşamlar şimdilik herkese.

Selamlar..
Son birkaç gündür yine ufak ufak sataşmaların başladığını görüyorum. Bunu anlamak için kahin olmaya da gerek yok arkadaşlar. Yapmayın. Yapanlara da prim vermeyin, müsaade etmeyin. Sürekli alttan alıp ortamı sakin tutmaya çalışıyoruz ama herkesin de bir sabır sınırı var.

Yaklaşık 15 gündür sessiz kaldım. İzledim, anlamaya çalıştım son 45 günde yaşananları. birçoğunuz beni tanımaz ama ben dümdüz bir adamımdır. Bu sanal alemde de 20 seneden fazla vakit geçirdim. IRC’sinden forumuna, seslisinden radyosuna kadar her ortamı gördük. Kendimce doğrularım, çizgilerim ve tecrübelerim var.

Forumu satın almadan önce yaşanan süreçler beni bağlamıyor. Benim görevim o gün önüme konulan tabloya göre yapılması gerekeni yapmaktı.

Öncelikle Run’u şahsen tanımam etmem. Kendisiyle sadece yaklaşık 50 dakikalık bir telefon görüşmem oldu. O görüşmede birbirimizi bazı yerlerde doğru, bazı yerlerde yanlış anladık belki de. Sonrasında tekrar bir iletişimimiz olmadı. O süreçte bana anlatılan neyse, ben de onu baz aldım. Konu kendisinin buraya yazıp anlattığı gibidir. Şu an geriye dönüp baktığımda bazı konularda eksik ya da yanlış yönlendirildiğimizi net görüyorum. Bu yüzden süreç içerisinde sanki kendisini kötü adam ilan eden, taraftaymışım gibi bir görüntü oluştuysa, bunun için kendisinden özür dilerim. Bu özür yapılan her şeyi doğru bulduğum ya da her yaşananı tasvip ettiğim anlamına gelmez. Ama kimsenin hakkını da bilerek yemem.

İşin garip tarafı şu ki o gün Run şöyle, Aze böyle diyenler, DMden yazanlar iş başka noktaya gidince bir anda birbirleriyle alkış tutmaya başladı.

Yaklaşık 45 gündür herkesi tarafsız şekilde izliyorum. Ban açıldı diye konuşuldu, açılmasa başka konuşulacaktı. Bu defa bir anda alkış tutanların yönü başka yere evrildi. Ama şunu net söyleyeyim ben forumu devraldığımdan beri kimsenin aklıyla iş yapmıyorum. En ufak düzenlenen mesaj bile report odasına düşüyor. Kimse burada kafasına göre hareket etmiyor.

Forumun huzurunu bozup ortamı güvensizmiş gibi göstermeye çalışmayı da artık bırakın arkadaşlar. Bizim görevimiz burada veri tabanındaki bilgilerinizi korumaktır. Biz savcı değiliz, hakim değiliz, adli makam hiç değiliz. Kime göre doğru, kime göre yanlış konusu kişiden kişiye değişir. Size normal gelen bir şey bize ters gelebilir, bize doğru gelen size yanlış gelebilir. Biz burada kimsenin hayatının mutlak karar merci değiliz. Bunu daha evvel de söylemiştim.

45 gün önce başka konuşuyordun diyebilirsiniz. Hayır, ortada bir çelişki yok. O süreçte eksik ve tek taraflı bilgilerle hareket edildi. Ayrıca sanıldığı gibi son karar mercii de RK rumuzu değildi. Önceki yönetimde Run’la ilgili alınan kararlar hiçbirimizin tek başına verdiği kararlar değildi. Evet, kendi aramızda konuşuldu ama asıl süreçte benden de, benden önceki forum sahibinden de önce burada bulunan Randius’un fikirleri alındı. Bilmediğimiz birçok detayı ondan öğrendik tüm banlarda. Doğrusu vardı, yanlışı vardı, eksik anlatılanı vardı… artık o da kendi vicdanıyla Allah arasında.

Aze olayına gelirsek…Herhande 2 Saat 45 dakika konuşmuşuzdur. Yıllar evveli olmuş şeyleri anlattı. Yapılan şey doğru değil. İnsanların arkasından konuşmak, farklı muhabbete girmek vs. İşinin verdiği gücü iyi niyetle/kötü niyetle kullanmak yanlış işler. Kişi muhataplarından özür dilemiş, helallik almış. Ama biz bu kişiyi bilgi verdi/vermedi muhabbetinden banlamadık. Konu genel de aze yönünden buralara çekildi. Böyle değil, ban sebebi bu değil.Böyle bir şikayet de yoktu zaten kimseden. Ban süreci, Duhan nickli hanımefendinin randiusa şikayeti üzerine devam edildi sebep buydu şuydu diye birşey yok. tamamen aze ile ilgili gerekçe bu idi.

Kimsenin cinsiyetiyle işimiz yok. Ne beni ilgilendirir ne sizi. İster söyler, ister gizler bu tamamen kişinin kendi hakkıdır. Farklı bir cinsel kimliği vardır, yoktur, bu da kimseyi ilgilendirmez. Ama forum içerisindeki üyelerle kendisini olduğundan farklı cinsiyette tanıtıp iletişim kuramaz. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bu konuda bana gerici diyebilirsiniz. Herkes normal karşılayabilir, saygı duyarım ama benim yapım bunu kabul etmiyor. Bu durum devam edecerse de açık konuşayım banlamak yerine üyeliğini silerim. Foruma girip girmemek artık kişinin kendi tercihi olur.

Bir de sürekli önüme getirilen şu iki nokta mevzusu var herkes gibi onuda tanımam etmem. Hatta süreklilikten çıktı hayatımın bir parçası oldu gibi. Olay belki yıllar önce yaşanmış. Adam banlansın diye 3-5 kişi yazdı çizdi ama işlerine gelince aynı kişiler sonradan birbirleriyle alkış tutmaya başladı.

Ortada şu da var kişinin ailesine kadar küfür edilmiş. Adam da kisiye gidip numara istemiş. İletisim kurulmuş Sonrasında ne yaşandıysa artık kendiyle muhatabı arasındadır. Ben o olayın hakimi değilim, savcısı değilim. Kim haklıydı, kim haksızdı diye yıllar önce yaşanmış meselelerin mahkemesini burada kuramam. O dönemde yoktum bile. Önüme sunup durmayın rica ediyorum.

Ama şunu da net söyleyeyim yüreği yetmeyen kimse kimsenin ailesine sövmesin. Sokak ağzıyla söyleyeyim herkesin sabrının taşma noktası bir teli vardır. Sonrasında işler büyüyünce de herkes masum ayağına yatmasın.

Stock meselesine gelirsek… Kendisini tanımam etmem. Ama ban süreçlerinde yazılanları, geçmiş mesajları oturup tek tek okudum. Sadece bir tarafı değil, herkesi okudum. Sen de olayın içindeyken her şeyi dışarıdan olmuş gibi anlatmanın bir anlamı yok. ablacım, sen de olayın içindesin zaten. Madem öyleydi, neden adalet sağlamak ister gibi ortamı daha da gerip huzuru kaçırdın ki Her suçlu dışarıdaymış gibi davranmanın da bir anlamı yok.

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim bugün yaşanan birçok olayın arkasında dönüp dolaşıp aynı isimlerin etkisi çıkıyor. Geriye dönük işlem yapmayalım, uzatmayalım denirken ortamın bu hale gelmesinde kimlerin nasıl rol oynadığı da ortada. tekrar tekrar okuyunca anlıyorum. Herkes burada 15 yillik bir geçmişe sahip, benden daha iyi sizler biliyorsunuz.

Benim adımı, soyadımı, numaramı, adresimi merak eden olursa da gidip kimseye sormasına gerek yok. İsteyene direkt veririm. Fotoğrafımı da veririm. Ağzımla yüzümle boyumla kilomla dalga geçilmiş, goygoy yapılmış çok umurumda olmaz. Ben bunlara takılan biri değilim. Hatta güzel şivemle beraber oturur beraber muhabbetini yaparız RK'nın.

Ama iş özel yaşama laf sokmaua, aileye ya da kişisel hayata laf sokma seviyesine gelirse de kimse kusura bakmasın, karşısında dururum. Her insanın bir taşma noktası vardır. Eleştiriye açık biriyimdir forum yönetimiyle ilgili, yaptığım işle ilgili, tavrımla ilgili her eleştiriye eyvallah derim. Ne gönül koyarım ne kin tutarım. Ama insanların özel hayatını forumda iki postla kurcalayıp sağda solda ima yapmak başka bir şeydir. Bunu da normalleştirmem.

Lefty, Hha, No Pasaran, Omerati, Okyanusunkalbi, Gülarzu, Jayus, gönüllü şekilde vakit geçiriyor, yazıyor, çiziyor, emek veriyor. Kimsenin maaşlı çalışan gibi bir zorunluluğu yok. İnsanlar burada bazen kafa dağıtıyor, bazen dertleşiyor, bazen de sadece eğlenmeye geliyor. O yüzden herkes birbirine biraz daha insani yaklaşırsa hem forumun tadı kalır hem ortamın huzuru.

Ben bu forumu ciddi bir yatırım yaparak aldım. Amacım geçmiş defterleri karıştırmak değil burayı daha ileri taşımak, düzgün bir ortam ve ufak çaplı bir sosyal medya kültürü oluşturabilmek. O yüzden sürekli eski meseleleri açıp, planlı şekilde huzur bozmanın kimseye faydası yok. Artık bu ikili , gruplu savaşlar bitsin, bizlerde işimize bakalım.

Bu da bu konuyla ilgili ilk son mesajım olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri