Bamyanın bilmediğiniz 8 yararı

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkiler
Konu sahibi son olarak 190 gün önce görüldü
3E34A7B7D1279D9C598DD35ABF_h269_w430_m2_q90_cBxOTxDRX.jpg

Biraz önyargı ve denemeden reddetmek yüzünden gelişen bamyadan uzak duruşu değiştirmek için, bir de size olan yararlarını okuyun. Belki fikriniz değişir! Siz bir bamya sever misiniz? O zaman buyurun bu mucizevi sebzenin tadını çıkarın.
Hem çözünür, hem çözünmez lif içerir. Çözülebilir lif (zamk) bağırsak safra asitlerine bağlanan ve kolesterol emilimini, hem de metabolik toksinleri inhibe eder. Bu şekilde, kalp hastalığı riskini azaltır ve sindirim sistemi ile vücuttan dışarı zararlı toksinleri taşır.
Ülseri önlemede en büyük yardımcılardan biridir. Sindirim sistemindeki asidi nötralize eder.
A vitamini, beta karoten, ksantin ve lutein gibi flavonoid antioksidanlar açısından son derece zengindir. Onlar retinayı korur ve göz kataraktını önlemede büyük destek olurlar.
Stres, anksiyete ve depresyonu azaltırken, diyet listenize bu sebzeyi eklerseniz, sinir sistemini korumaya yardımcı olacaktır.
C vitamini, güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmak için önemlidir. Enfeksiyonları tutar, serbest radikallere karşı vücudu korur ve birçok hastalığın riskini azaltır.
K vitamini güçlü kemikler inşa etmek ve korumak için gereklidir. Ayrıca kanamayı kontrol eden, kan pıhtılaşma proteinlerinin üretimi için K vitamini önemli rol oynar.
Bamya birçok vücut fonksiyonları için gerekli olan demir, kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller için iyi bir kaynaktır.
Kilo vermek istiyorsanız, bamya tüketin çünkü lif oranı yüksektir, kolesterole karşıdır, tokluk hissi yaratır.

Yinede iğğt dediğim bi sebze türüdür hayatta yiyemediğim bişeydir :/

neyse en azından biliyormuşsun :D Çocukken ne yerdik düğünlerde be :o

Bayilirim bamya yemegine :yemek:
Annem yaparda ben yemez miyim yahu :p
Boyle domatesli, nohutlu, hafifte limon offf :p

Bayilirim bamya yemegine :yemek:
Annem yaparda ben yemez miyim yahu :p
Boyle domatesli, nohutlu, hafifte limon offf :p

senin dedigin yaş bamya yemegi sanırım konyada düğünlerde kuru bamyadan çorba yapılır ama yeme yanında izle böyle öyle romantik oluyor ki çok güzel :p :zuha::zuha:

senin dedigin yaş bamya yemegi sanırım konyada düğünlerde kuru bamyadan çorba yapılır ama yeme yanında izle böyle öyle romantik oluyor ki çok güzel :p :zuha::zuha:

Annem kuru bamya ile de yapar, misssssss :p

ah ahh, bamyayla limon, a vitaminli ilac aldigim icin risklisin bebegim, ilaci durdurunca doncem ben sana

bütün yararlarından gönül rızası ile vazgeçiyorum.

Ne çok bamya düşmanı çıktı yahu. :D
Ben severim valla çok. :p Siz yemenin zaten çok yararlı imiş. :D

Geri