Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi için Malzemeler

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
balli-rus-pastasi-18e5d26e-71ba-4b24-8f9f-4d8714e9e5c7.jpeg

Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi için

Malzemeler​

Kek için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Ballı şerbet için:
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
  • Ceviz veya fındık içi
  • Bal

Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi

Nasıl Yapılır​

1. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
  2. Karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edin.
  3. Kek pişince soğumaya bırakın.
  4. Süt, un ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  5. Su ve balı küçük bir tencerede ısıtıp karıştırın, bal eriyince ocaktan alın.
  6. Soğuyan kekinizi dilimleyin. Her katı ballı şerbet ile hafifçe ıslatın. Kat kat kremayı sürün.
  7. En üst kata kremadan sürün ve üzerine ceviz/fındık serpin. Dilersen üzerine biraz daha bal gezdirebilirsiniz.
  8. Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  9. Üzerine bal gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

En son ballı gözleme teklif edilmişti neyse bu yenir :d

rus sevgimiz sorgulanmasın lütfen :d
ballı balsız farketmez :d

Ben bu tarifi bir yerden hatırlıyorum ama nerden?

Çıkaracağım...

Tchibo'da en fazla satılan pasta çeşidi bu galiba çünkü ben de kahve içmeye gittiğimde mutlaka sipariş veririm.

Muazzam bir lezzeti var. Yenikapı dolaylarındaki herhangi bi Özbek, Türkmen restorantına girdiğinizde envai çeşidini bulursunuz. Bu kesinlikle en güzelleri fakat Napolion ve Sneackers pastalarını da deneyin derim. Ağzım sulandı alüminyum.

Marlenka olarak bilinir bazi cafelerde
Ben bile o kadar hayvan oldugum halde tamamini bitiremedim. Ustune sut doksende nafile.

Geri