Balkondan Sarkmak

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Balkondan Sarkmak: Ergenliğe yeni adım atmış bir gencin, kızlara sarkma işini iyice abartarak balkondan kızlara laf atması, taciz olayı.

Fransizlarda l'appel du vide diye bir ifade var, "boslugun cagrisi"
Balkondan bakarken aniden ve sebepsizce atlama korkusu imis. Dusup bi kazaya kurban gitmekten degil yalniz.
Anderson, boslugun cagrisini insan zihninin riskle oynadigi kumara benzetiyor "Birinin yukseklik korkusu varsa, icguduleri o yuksek yerden atlayarak ona karsi kumar oynamaktadir. Gelecekteki kazanc, mevcut tehlikeden kacinmaktan daha tehlikeli degildir."
Olum korkusu, diger daha az soyut korkularin sahip olmadigi duygusal bi mesafeye sahip :emoji_upside_down:

Daha güzeli sarkıtılmaktır. Teşekkürler Metehan abi.

Sekiz ya da dokuz yaşındaydım. Sabah kahvaltısı için fırına ekmek almaya gitmiştim.
Neyse dönüşte sallana sallana geliyorum. 300 metre önüme -aynı zamanda bizim evin karşısındaki ev- dört katlı binanın en üst katında balkondan bakan teyze dengesini kaybedip düşmüştü.
Saniyelik bir olay...
saniyeler içinde her yer kan oldu ve dakikalar sonra teyze hayatını kaybetti.
bir anda toplanan kalabalık, ambulans, polis...
günlerce rüyama hep aynı sahne geliyordu, teyzenin o anki düşmesi...
Balkondan sarkmak her zaman iyi bir şey değil...

• Üzgün
Tepkiler: Sux
Aklıma Şahan Gökbakar’ın Berrak Tütünağaç’ı balkondan sarkıttığı görüntüler geldi lanet olsun hafızama..

tek bacağını boşlukta sallarsın, yüzünün bir yanı mermere değdikçe düşüncelere dalarsın o eski balkonlar yok artık : ss

Geri