- 2 paket sade petibör bisküvi
- 1 kg balkabağı
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket kremşanti
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- Fındık kırığı
- Hindistan cevizi
- Renkli şekerlemeler
Sevgili takipçilerim bugün balkabağından pasta yapacağız. Bu tarifi kesinlikle bir yere not alın. Misafirleriniz tarafından bir çok beğeni ve övgüler alacağınıza eminim. Ben çok beğendim, hemen denedim. Ve takipçilerimle paylaşmak istedim. Haydi tarifime geçelim;
Balkabağının kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, küp küp doğranır. (Ben hazır doğranmış aldım. ) tencereye doğranmış balkabakları alınır, üzerine toz şeker eklenir. 1 saat bekletilir. Sonra kısık ateşte şekeri içine çekesiye kadar pişirilir. Piştikten sonra balkabağı çatal yardımıyla ezilir. Püre haline getirilir.
Muhallebinin yapımı; derin bir tencereye yumurta sarısı, nişasta, un, şeker, süt eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamı olasıya kadar pişirilir. Muhallebi kıvamı olduğunda margarin eklenir, karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. 5 dakika sonra bu karışıma kremşanti eklenir. Karıştırılır.
Kremşantinin yapımı; derin bir kaseye soğuk süt ve kremşanti eklenir, 3 dakika çırpılır.
Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının tabanına 1 paket bisküvi ufalanır. Üzerine balkabağı dökülür, yayılır. Balkabağının üzerine tekrar 1 paket bisküvi ufalanır. Ufalanmış bisküvilerin üzerine muhallebi dökülür. Muhallebininde üzerine kremşanti yayılır. Süslemek içinde fındık kırığı, renkli şekerlemeler, hindistan cevizi kullanılır. Balkabaklı pasta buzdolabında 1 saat bekletilir. Afiyet olsun.