Bal kilo aldırırmı - Bal zayıflatırmı - Bal kilo yaparmı - Bal şişmanlatırmı

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Bal aşırıya kaçılmadan uygun miktarlarda yenildiği taktirde kilo yapmaz. Ancak, siz her gün ekmeklerce tereyağına sürüp yerseniz bu bal kiloya dönüşecektir. Ayrıca bal birçok hastalığa iyi gelmektedir. Vücudu zinde tutar. Güçlü bir enerji kaynağıdır.
Bal çok fazla tüketilirse kilo aldırır. Enerji deposu olduğundan çok fazla tüketilirse vücutta yağ olarak depolanacaktır.
Uzmanlar her sabah kahvaltıda 2 tatlı kasığından fazla bal tüketiminin kilo aldırdığını söylüyor.
Bal kalorisi yüksek bir besin olduğu için bu kaloriyi yakamazsak yağ olarak depolanacak.
Özellikle de ekmeğin üstüne yağ ile bal sürüp tüketmek iki kat kilo aldırıyor.
Mideden öksürüğe pek çok faydası da bulunuyor. Tabii kararında tüketmek gerekir. Sabah kahvaltıda en fazla 2 kaşığı tüketelim; bir de tereyağı ile tüketmemeye özen gösterelim.

Kalori (kcal) 15.4
Karbonhidrat (g) 3.8

Bal, hastalığa neden olan bakteri ve virüslere karşı dayanıklılık sağlayan antioksidan özelliği yüksek bir besindir. Bir tatlı kaşıgı balda 15 kalori bulunur. Bal bir çok hastalıga iyi geldigi gibi fazlasıda kilo almaya yardımcı olur. Bal özellikle gelişme çağındaki çocuklar için çok faydalı bir besindir.

Bu Balı sabahları yemezsem işim gücüm rast gitmez :/

Her sabah kahvaltıda tereyağ üstüne koyarak yemek kilo yapar.

Anzer balının 1 çay kaşığının yarısını yediğimde nefesim kesilmişti yok böyle bal

Abartılmazsa miktarı ve her gün tüketilmezse kilo yapmaz.

Sabahları terayağın üzerine sürülen bal gibisi yok :)

Ben genellikle ceviz ile yiyorum :)

Boynumdan öpebilesin diye, kesip attım saçlarımı.

bişey olmaz yiyin.

Saf bal mı kaldı? Yediklerimizin çoğu şeker mısır şurubu falan.

Burda var saf bal; lakin çok pahalı. Normalde bal beni kesiyor; ama bu aralar canım çok çekiyor.

Ben genellikle ceviz ile yiyorum :)

Boynumdan öpebilesin diye, kesip attım saçlarımı.

fft22_mf2497794.Jpeg

Çaya koyun şeker yerine daha güzel.

Boğazım ağrımadığı zamanlarda çok tüketmediğim için kilo aldırsada sorun yok.:p

Geri