Baklavacı Çocuklar.

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
f4WSzK.jpeg
[/IMG]. Metin Subaşı, Ali Keklik, Levent Hamurcu ile 10 Ağustos 1997’de bir pastaneden baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle yargılanan Ali Avcı ve arkadaşları 9’ar yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Kamuoyunda uzun süre gündeme gelen 4 arkadaş, Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak 19 ay hapis yattıktan sonra serbest kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra kendine yeni bir hayat kurmak için Adana’ya gelen Ali Avcı, bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başladı. Yaşadığı olayın izlerini silmeye çalışan Avcı, Adanalı Gülizar Avcı ile evlendi.

Geçen yıl yaz aylarında Ali Avcı’nın annesi Sultan Avcı’ya ayaklarındaki ağrı nedeniyle doktor tarafından deniz önerildi. Bunun üzerine Ali Avcı, otomobiliyle Gaziantep’e giderek annesi, babası, kız kardeşi ve ağabeyi Abdulkadir Avcı’nın oğlunu yanına alarak 13 Temmuz 2011’de Mersin’e gitmek üzere yola çıktı. Mezitli İlçesi’nin Davultepe Mahallesi’ne ulaşan Ali Avcı yönetimindeki 01 B 8422 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, takla atarak orta refüjdeki palmiye ağacına çarptı. Hurdaya dönen otomobilde bulunan Ali Avcı’nın babası 62 yaşındaki Ramazan Avcı, annesi 51 yaşındaki Sultan Avcı ile kız kardeşi 12 yaşındaki Derya Avcı ve yeğeni 5 yaşındaki Kerem Avcı yaşamlarını yitirdi. Kazadan ağır yaralı kurtulan Ali Avcı ve eşi 26 yaşındaki Gülizar Avcı ile kızı 7 yaşındaki Nisa Avcı, Mersin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Kaza ölen 4 kişi Gaziantep Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.{ benden kısa bir not = taciz ,tecavüz,banka, devleti soyanlar ,cinayet işleyenler böyle bir cezaya laik görülmüyor ,fetönün okuluna çocuğunu gönderene meslekten men etme bütün kapıları kapatma hapse atma ağır işkenceler yapılırken fetöyü övenler eteklerinde dolanlar bugün dışarda -vatansever olarak baş üstünde tutuluyor adalet Türkiye’de sadece kağıt üzerinde ..

Cocuklugumdan bir kare bunlar. O zaman ayirt edemiyordum tabi.
Ama Metin Goktepe cinayeti ,
sivas katliami. baklava calan cocuklar, Metin kacan Alp Bugdayci Tecavuzu,
Cumartesi anneleri, "Bu hanimi alin burdan" diyen Ecevit ve Merve Kavakci krizi.
Kadikoy 1 mayis olaylari, "Barda" filmine konu olan siddet olaylari su yedi kisinin iskence ettigi grup,
Okuz dergisi, ot dergisi, feministlerin "pazartesi" dergisi
Diyarbakir cezaevi iskencelerini kapak yapan "Nokta" dergisi
Esber yagmurdereli ve hukuk mucadeleleri,
Kadin temali yesilcam filmleri
12 eylul darbe sonrasi bunalimli birey bol iskenceli solcu filmleri
Aziz Nesin'in olumu
Kardak kayaliklari, deprem,susurluk ayranini unutturan Susurluk kazasi.
Ugur Mumcu suikasti
Ab kriterleri Kokorec sarkisi

Tabi o zamanlar boyle gormuyorsun olaylari bir cogunu sonradan ekliyorsun zihnine
cocuklugun tadinin ciktigi harika bir donem olarak hatirliyorsun daha cok.
Hafiza gercekten tanrisal bir lanet.

Ben hırsızlığı tasvip edemem. Baklava çalana 3 gün ama ömür çalana müebbet verilmeli...
Yakaladığı hırsız çocuğu serbest bırakan bilge, o çocuğu serbest bıraktığı için çocuğun ailesi tarafından verilen onur yemeği davetinde çocuk tarafından, çocuğun kendi ailesi ile birlikte, (yemeğe çocuk zehir katmış) zehirlenmişti...
Diğer taraftan, hırsız hırsızdır. Adaletin alçaldığı yerde küçük insanların gölgeleri büyük olur...

Ben hırsızlığı tasvip edemem. Baklava çalana 3 gün ama ömür çalana müebbet verilmeli...
Yakaladığı hırsız çocuğu serbest bırakan bilge, o çocuğu serbest bıraktığı için çocuğun ailesi tarafından verilen onur yemeği davetinde çocuk tarafından, çocuğun kendi ailesi ile birlikte, (yemeğe çocuk zehir katmış) zehirlenmişti...
Diğer taraftan, hırsız hırsızdır. Adaletin alçaldığı yerde küçük insanların gölgeleri büyük olur...

Ne demek hirsiz hirsizdir?
Sistemi sorgulamak gerekmiyor mu? bu insanlari yaratan sartlari dusunmek gerekmiyor mu?
Psikososyal gelisim sartlarini dusunmeyelim mi?
Cocuk tirnak icinde "cocuk" bu ceza sistemini etkilememeli mi?
Turkiye de her zaman cok calarsaniz zengin, az calarsiniz hirsiz olmussunuzdur.
calmayi tabiki tolere etmiyorum ama adaleti sadece gucunun yettiginde arayan adalet sistemini de tolere edemezsiniz.

Cocuklugumdan bir kare bunlar. O zaman ayirt edemiyordum tabi.
Ama Metin Goktepe cinayeti ,
sivas katliami. baklava calan cocuklar, Metin kacan Alp Bugdayci Tecavuzu,
Cumartesi anneleri, "Bu hanimi alin burdan" diyen Ecevit ve Merve Kavakci krizi.
Kadikoy 1 mayis olaylari, "Barda" filmine konu olan siddet olaylari su yedi kisinin iskence ettigi grup,
Okuz dergisi, ot dergisi, feministlerin "pazartesi" dergisi
Diyarbakir cezaevi iskencelerini kapak yapan "Nokta" dergisi
Esber yagmurdereli ve hukuk mucadeleleri,
Kadin temali yesilcam filmleri
12 eylul darbe sonrasi bunalimli birey bol iskenceli solcu filmleri
Aziz Nesin'in olumu
Kardak kayaliklari, deprem,susurluk ayranini unutturan Susurluk kazasi.
Ugur Mumcu suikasti
Ab kriterleri Kokorec sarkisi

Tabi o zamanlar boyle gormuyorsun olaylari bir cogunu sonradan ekliyorsun zihnine
cocuklugun tadinin ciktigi harika bir donem olarak hatirliyorsun daha cok.
Hafiza gercekten tanrisal bir lanet.
baya maziye gittin kötü birer anı hep

Sahaf'da da buyumus bir cocugum, serbest cagrisim diyelim anidan ziyade

Ne demek hirsiz hirsizdir?
Sistemi sorgulamak gerekmiyor mu? bu insanlari yaratan sartlari dusunmek gerekmiyor mu?
Psikososyal gelisim sartlarini dusunmeyelim mi?
Cocuk tirnak icinde "cocuk" bu ceza sistemini etkilememeli mi?
Turkiye de her zaman cok calarsaniz zengin, az calarsiniz hirsiz olmussunuzdur.
calmayi tabiki tolere etmiyorum ama adaleti sadece gucunun yettiginde arayan adalet sistemini de tolere edemezsiniz.

Sistemin bozuk olduğunu biliyoruz zaten ve bu çocuklar bu sistemin ürünü ve ben bu sisteme göre yorum yatım. Bu sistemde böyle olmalı. Ben bu kısmında değilim. Bana Türkiye'yi anlatma! Burada yaşayan benim. Baklava çalınmaz, cezası 9 yıl olmaz. Bin milyon katını çalanlar da padişah olmuş başımıza!!! Adalet bu toprakları çoktan terk etmiş...

Olabilir bu benim mayamda o topraklarin oldugu gercegini degistirmiyor :)
ama "hirsiz hirsizdir" diyince Damoklesin kilici gibi tepemizde sallanan adalet anlayisi geliyor insanin aklina.
"Turk adalet sistemi"ni bununla degerlendirmek yanlis olur demek istemis idim ki "hemfikiriz"
o zaman "hirsiz hirsizdir" demiyoruz.
Hem unlem korkutuyor beni.
Neyse uzuluyor insan bir kirilma noktasi ile her seyin bu kadar kolay degisebilcegini gorunce.

Biz münazara yapıyorduk sadece. Ben yanılabilirim veya sen... Yani ben bu durumda sistemi savunan taraf olmak istemiyorum. Bu yüzden konuyu burada kapatıyorum. :)

Ali Avcı ile (sol baştaki) kendisi evlenmeden önce tanışıp sohbet etme fırsatı bulmuş birisi olarak 10 dakikalık bir sohbetten sonra yaşadığınız ülkeye de, adalet sistemine de lanet edip, siyasi, bürokrat kim varsa yüzüne tüküresiniz geliyor. 19 ayda terbiye edilir mi bir insan ya da adalet bir terbiye etme aracı olabilir mi ? Başta eğitimi ve adaleti yerle yeksan edilmiş bir toplumda iş aileye düşüyor ve eğitim her şeyden önce zaten ailede başlıyor ve toplumun kurumlarında devam ediyor. Maalesef şu an da öyle değil. Kurumlar iflas etmiş durumda ve ailede başlayan eğitim ve ahlak ailede bitiyor. Bu çocuk ne olmayan adalet ne de olmayan eğitim sistemi ile ahlak ve terbiye sahibi bir insan değildi. Neyi var neyi yoksa ailesinden görmüş ve onu da idame ettirmeye çalışmış bir insandı. Zaten onu da, kendisinin ahlaklı bir insan olmasında tek pay sahibi olan anne babasını da kaybetti. Baklavasını çaldığı Güllüoğlu baklavacısın sahibi ise Fetöden hüküm giydi. Buyrun size adalet.

bu çocuklar 19 ay cezaevinde kaldılar. o dönemin ebeveynleri için büyük duygusal bir çöküştür bu haber. sosyal adaletsizliğin artması, yokuş aşağı giden ekonomi, faili meçhul cinayetler, terör ve siyasal islamın yükselişi gibi etkenlerle çoğu ebeveyn bu ülkede çocuk yetiştirilemez'i çokça sorgulamıştır herhalde. çok büyük takdiri hak ediyor her biri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri