Soru C Bakkal açma maliyeti ne kadardır?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Merhabalar,

Ufak bir mahalle bakkalı açmak size kaça patlar?

biz a101 den yapıyoruz alisverisimizi 50 tl lik
yastik seklindeki bulasik sungerleri şoguzél

50.000 - 100.000 olarak tahmin ediyorum. Yaşadığın şehir ve semte göre değişebilir. Kiralar bazı yerlerde yıllık peşin alınıyor.

Viresiye defterini sattım dimedin değ mi?

Bu durum muvacehesinde meseleyi ele alalım.

Bugün ortalama bir mahallede, ortalama bir dükkanda sıfırdan bakkal açma maliyeti 1,5 milyon ile 2,5 milyon lira arası değişir. Bakkal, tekel bayii gibi sıcak satışın döndüğü yerlerde, ayı çevirmek için nakit-hesaptaki paranın çok önemi var.

Aylık olarak, nakit alınan malzemeler için, vadesi gelen ödemeler için, dükkanın kirası elektiriği şusu busu derken, minimum 150-200 bin lira para lazım.
Viresiye... Veresiyesiz bakkal olmaz, Veresiyemiz Yoktur yazısı, kapısında Dikkat Köpek Var levhası olan ama bahçesinde köpek olmayan ev gibidir, laf olsun torba dolsun.

Hiç vermiyorum diyen bakkal çakkalın aylık 10-30 bin lira veresiyesi olur. Bu da bir yüktür, nakidi zorlar.

Yahni, 1,5 milyon bismillah parası, 2 ay da bizi iş yapamasak dahi çevirecek 250 x 2 , 500 bin lira kk-nakit para, şöyle helalinden 2 milyon lira net lazım minimum.

En iyisi biz gıda bakkalını bırakıp, erotik bakkallık yapalım, internet üstünden seks mamulleri satalım, özellikle helal sex shop işi niş bir alandır ve TR pazarında da rağbet görmesi yüksek ihtimaldir.

www.erotikbakkal.com.tr

@Mastor dediği gibi viresiye bir bakkalın en belirgin özelliğidir. marketlerle rekabet edebilmesi için de bir seçenektir ayrıca.
ama zor iş. seni bağlar o dükkana. sağa sola kaçamazsın. bayram seyran tatil matil yalan olur. değişimli dönüşümlü yapmak da zordur o işi.
giden müşteri hep aynı yüzü aynı sıcaklığı görmek ister. kasaya geçen diğer kişinin mizacı ters düşebilir. oğlun kızın bile olsa sen gibi olmaz ahengi.

o yüzden bakkal değil sexshop aç

Geri