Bakan Nebati: Ben de çiftçiyim, buğdayla sohbet ederim…

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
buğdayla da neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır cümleleriyle sohbet ediyor belli ki, ekmeğe 45 lira vermemizden belli…

her zaman dediğim gibi bir ismailin, bir benim bir de nureddin bey’in her duruma uygun bir hikayesi var…

ben de ara sıra, mısıra senin püskülün mü havalı benim püskülüm mü havalı derim…

@glu bu haberi kaçıramazsın. @Sux senin de bakman lazım jdjdj

Ben de mısırla hemhal oluyorum

birisi şunu tarlaya sürsün büyük baş niyetine

her zaman dediğim gibi bir ismailin, bir benim bir de nureddin bey’in her duruma uygun bir hikayesi var…

ben de ara sıra, mısıra senin püskülün mü havalı benim püskülüm mü havalı derim…

@glu bu haberi kaçıramazsın. @Sux senin de bakman lazım jdjdj
Şu hikayeyi okuyunca hem hüzünlenecek hem de Nebati Bey'in bu davranışını daha net anlayacaksın.....

Nureddin Nebati, ismail89 ve Manisa Pomak, dünya üzerinde son kalan çiftçilerdendi. Dünya, aşırı iklim değişikliği ve kirlilik nedeniyle çiftlik hayatını zorlaştıran bir distopya haline gelmişti. Ancak onlar, doğayı korumaya ve geleneksel çiftçilik yöntemlerine sadık kalmaya devam ediyorlardı.

Bir gün, ismail89 pamuk tarlasında çalışırken, bir tuhaf yaratık belirdi. Yaratık, ismail89'u kollarına aldı ve ansızın gökyüzüne doğru yükseldi. Nureddin Nebati ve Manisa Pomak, olayı fark edince hemen harekete geçtiler. Nureddin Nebati, yakındaki mısır tarlasından püsküllü bir koçan alıp üzerine binerek İsmail89 ve yaratığın peşinden gitti.

Yaratık, uzayda inanılmaz hızlarda ilerliyordu. İsmail89, korku dolu gözlerle etrafına baktı ve yaratığa sordu: "Sen kimsin ve beni neden kaçırdın?"
Yaratık, pamuk şeklindeydi ve kısık bir sesle konuştu: "Ben, son kalan saf pamuğun canlı bir haliyim. Dünya üzerindeki tarlalarda yaşayan bitkiler, kirli havadan ve zehirli sularından dolayı ölüyor. Ancak ben, saf olduğum için hala hayatta kaldım. Ben, senin gibi temiz insanları bulup, sizleri dünyanın yok oluşundan kurtarmak istiyorum."
ismail89, yaratığın samimi sözlerine inanarak onunla konuşmaya devam etti. Yaratık, ona dünyanın geri kalanında ne olduğunu göstermek için gezegenlere doğru yol almaya devam etti.

Nureddin Nebati ve Manisa Pomak, bitkisel canlının gösterdiği yönü izleyerek İsmail89 ve yaratığın bulunduğu yere ulaştılar. Orada, yaratığın sıcak ve güvenli bir yer inşa ettiğini ve ismail89'un burada mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabileceğini fark ettiler. Yaratık, dünyada hayatta kalan son saf pamuk olduğu için, ismail89'e özel bir bağ hissetmişti ve onu korumak istiyordu.

Nureddin Nebati, yaratık ve İsmail89 ile vedalaşarak dünya üzerindeki çalışmalarına geri döndü. Ancak, yaratığın hikayesi ve ismail89'un gezegenler arası macerası, onların yaşamlarında unutulmaz bir anı olarak kalacaktı. Ve belki de, bu yolculuk onları, doğaya ve gezegenimizin korunmasına daha fazla önem vermeleri için ilham vermişti.

püsküllü koçanla yolculuk yapmaları beni çok güldürdükcjfj boş bulundum

• Kahkaha
Tepkiler: glu
gözlerindeki ışıltıyı
bi biz görememişiz

Gözlerinden ışınlar çıkarıyor ve zirai ürünlerle konuşabiliyor. Avengers'in yeni üyesi. Captain Nebati.

arpayla buğdayı yanyana koysan farkı anlamayacak adam tarım ürünlerinin kulağına fısıldayıp kulaktan kulağa oynuyor öyle mi ?

Çorum'a gitse leblebi ile konuşur ışıkak gözlüm benim.

Geri