Bahşiş vermek vs Bahşiş vermemek

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Zaten işvereninden maaşını alıyor, işi bu, neden bahşiş vereyim mi?

Olur mu öyle şey, emek ediyor, gönlümden kopanı veririm mi?

Tarafınızı seçin ahbab's...

Hakediyorlarsa neden verilmesin ki ?
Genelde veren tarafta oluyorum.
Bazen çok nemrut suratlı insanlar oluyorlar mesela neredeyse dövecekler onlara vermiyorum. Esnaflık yapmak herkesin harcı değil maalesef.

Amerika’da bahşiş bırakmazsanız adamı dövmekten beter ediyorlar. Bakışları ifade yerin dibine sokuyorlar.

Bahşiş veririm. Hizmet iyiyse acımam

Otel'deki hizmetçiye bahşiş bıraktım. Akşam dödüğümde paray yatağın üzerine bırakmış. Bazı yerlerde bilinmiyor.

Hizmet kalitesi ile alakalı olduğu düşünülse de genel olarak otelcilikte kapıdan girdiğiniz andan itibaren bahşiş kuralı başlar.

Bahşiş kullanmıyorum.
Üstü kalsın daha güzel.

Ben buna karşıyım. Hizmet kötü ise, çalışanlar benim ile ilgilenmemişse neden ekstra kazanç elde etsinler?

Bahşis iyi hizmeti mükafatlandırmak bir yönü ile.
Çok kötü bir durum ile karşılaşmadıkça miktarı farklı olmak üzere bahşiş bırakılmasını daha doğru buluyorum ve şayet çok memnun kalınırsa da miktar artacaktır.

Vale hizmeti veren kişi ile restoranda masa ile sürekli ilgilenen kişi tabii ki farklı değerlendirilecektir.

Memnun etti ise ver çık çokta düşünülecek bişey yok ya

Bahşişin zorunlu tutulduğu bazı mekanlar türemiş. Oralara gidip para harcamıyorum bile.
Öteki türlü bahşiş veririm. Bunu da göze sokmadan, bahşiş verdiğim insanı kırmadan incitmeden gururuna dokunmadan yaparım.

Sürekli ugradigim bir yer var.Oradaki gençlere veririm.Hizmet kalitesi önemli bir faktör olsa da bazen iyi ilişkiler içinde aracı olabiliyor.

Hizmetten memnun kaldıysam zarfla takdim ederim xd

Bahşiş ve Mastor...
Gönülden gelen bir şey, özellikle bayram seyranda, biraz rakı içtiğim yerde kaç kişi çalışıyor diye sorarım. Benim bahşişim öyle 200-300 lira degildir. "9 kişi agbi" dedi. Dedim "Gündüz burayı temizleyen abla da var? "-Onunla 10."

Hiç acımam. Neden biliyor musunuz? Allah bana geri verir. Peki ben bunu Allah için mi yaparım?

Bir akşam benimle oturmanızı rica ediyorum.

hizmet memnun ettiyse kesinlikle veririm
ama herşeye bahşiş verilmemeli.

Geri