Bahçeli'den Davutoğlu’na: Türkiye’nin birikiminize ihtiyacı var

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Bahçeli'den Davutoğlu’na: Zat-ı-aliniz bu dönemde çok önemli, Türkiye’nin birikiminize ihtiyacı var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Meclis resepsiyonunda sohbeti dikkati çekti. Bahçeli, pek çok konuşmasında “Serok Ahmet” diye seslendiği Davutoğlu’na Filistin konusuyla ilgili, “Zat-ı-aliniz bu dönemde çok önemli, Türkiye’nin birikiminize ihtiyacı var. Televizyonlarda çok güzel yorumlarınız oldu, memnun oldum” dedi.

Kaynak

Özgür Özel’in CHP’den sorumlu CB yardımcısı gibi davranması üzerine kendisine düşen rol azalıyor. Dün HDP ile bugün de Davutoğlu ile el sıkışıyor. Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum, ilginç şeyler görebilir miyiz…

Bana kalırsa zatı muhterem ile ters düştü yeni ittifak arayışında yakında çıkar kokusu

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Özgür Özel’in CHP’den sorumlu CB yardımcısı gibi davranması üzerine kendisine düşen rol azalıyor. Dün HDP ile bugün de Davutoğlu ile el sıkışıyor. Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum, ilginç şeyler görebilir miyiz…
İsrail tehditinden kaynaklı olarak bu yumuşama yoluna gidildiği yönündeki fikre katılıyor musun?

Altılı Masa döneminde söylenenler unutulmuş belli ki ancak siyasette çok da şaşırdığımız durumlar değil.

İsrail tehditinden kaynaklı olarak bu yumuşama yoluna gidildiği yönündeki fikre katılıyor musun?
Tabi ki hayır, böyle bir şeye katılmam mümkün değil.
İsrail'den kaynaklı Türkiye'ye yönelik bir tehdit yok. Olursa bile bunun için askeri aktivitelere ihtiyaçları yok. İçeriden de çözebilirler çoğu şeyi.
İsrail'in tehdit ettiği söylemi iktidarın ve onunla gayet uyum içinde çalışan muhalefetin uydurmasıdır. Bu uydurmanın arka planında yatan şey toplumu bu tartışmaların içine itip zaman kazanmak, mutabık oldukları ekonomik programın devamlılığını sağlamak, bulundukları konuma ve kendilerine daha da prim sağlatmak vs..
Tersine, İsrail Türkiye ile gayet iyi anlaşıyor. RTE yaptığı söylemlerle Filistin'deki direnişçilere zarar veriyor. Bir örnek vereyim; Filistin için dünyanın her yerinde eylemler yapılırken, Kanada'da, Almanya'da, Hollanda'da, Belçika'da ve adını daha sayacamayacağım çoğu ülkede insanlar sokaklara inmişken RTE ''bu haçlı ile hilalin savaşıdır'' açıklaması yapıyor. Bu açıklamanın neye hizmet ettiğini çok iyi anladığını düşünüyorum. Öte yandan mevcut iktidar ortodoks Amerikancı ve mezhepçi. Bu da İsrail için son derece olumlu bir durum.
Son olarak Fatih Yaşlı hocanın bu haftaki çarşamba yazısında geçen şu parafı da bırakayım;
''Nasrallah’ın öldürülmesine güya İsrail düşmanı iktidarın ve Türkiye İslamcılığının gerçek bir itirazı var mı, yok? Yok, çünkü hem mezhepçiler hem de bunun ötesinde tarihsel olarak emperyalizmin işbirlikçisi, taşeronu sıfatını haizler. Özellikle Suriye’de destekledikleri cihatçılar yenildiyse bunda Nasrallah’ın yönettiği Hizbullah’ın büyük payı var ve bunu en iyi onlar biliyorlar. Ve işte tam da bu nedenle kendileri İsrail’e karşı tek kurşun sıkmamış Türkiye İslamcıları Gazze için canını ortaya koyan Nasrallah’ın ölümüne seviniyor, kendilerinden geçiyorlar. ''

Geri