-
-
-
-
-
Şaşma, korku, pişmanlık, beğenmeme, öfke, acıma bildirir ünlem.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Değil... ASL bu aradaonlar zurnacıysa biz de davulcuyuz hocam...
komik mi
sozluk.gov.tr'de arama ekranının hemen sağ tarafında Sözlük Seç kısmı var, oradan Derleme Sözlüğü ve Tarama Sözlükleri var, bu sözlükler seçildiğinde ağızlardaki sözcükler de aratılabiliyor. Bahale sözcüğü de Derleme Sözlüğünde mevcut.Tdk' ya baktım ben de böyle bir kelime çıkmadı, halk dilinde bir şey olabilir mi bu ?
sozluk.gov.tr'de arama ekranının hemen sağ tarafında Sözlük Seç kısmı var, oradan Derleme Sözlüğü ve Tarama Sözlükleri var, bu sözlükler seçildiğinde ağızlardaki sözcükler de aratılabiliyor. Bahale sözcüğü de Derleme Sözlüğünde mevcut.
‘Aydamak’ ya da ‘haydamak’ bilir misiniz peki hocam? Hangi sınıfa giriyor, bir kelime midir? Kelime değilse bu kadar zengin şekilde anlamlandırılması nasıl vuku bulmuştur?Olm siz ruh hastası mısınız beni mi deniyorsunuz?
Göbel
Enik
Kızan
Şisek
gibi kelimeler yöresel kelime olabilir.
Ama misal "avara" olmaz. Çünkü "avare" zaten aynı anlamda kullanımda.
Bandumak yöresel fiil olur mu. Bandırmak zaten aktif kullanımda.
Ama "afkurmak" yöresel. Çünkü aynı anlamda ses benzerligi olan kelime yok.
Konumuz ise daha feci. "Bahale" kelime bile değil.
"Ya argadaş eyice gafayı yidiniz" desem..
Argadaş
Eyice
Gafa
Yimek
Kelime mi lan. Manyak misiniz. Bak bu daha önce oldu. Ahlınızı alurun
Mis gibi yerel dil işte bu.‘Aydamak’ ya da ‘haydamak’ bilir misiniz peki hocam? Hangi sınıfa giriyor, bir kelime midir? Kelime değilse bu kadar zengin şekilde anlamlandırılması nasıl vuku bulmuştur?