Bacak Bacak Üstüne Atmanın 6 Zararı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_7662_7_b.jpg

çoğumuz otururken düşünmeden bacak bacak üstüne atarız. Çekici ve zarif gösterme dışında birçok sağlık sorunlarına neden olur. Uzun süre boyunca bu pozisyonda oturduğunuz zaman olabilecek sorunları sıraladık...

Sinirler felç olabilir
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_3385_1_b.jpg

Saatler boyunca belirli bir pozisyonda oturmak bacaklarınızdaki sinirlerin felç olmasına neden olabilir.Bacaktaki sinirlerin hasar görmesine neden olan en yaygın oturma şeklinin bacak bacak üstüne oturma olduğu açıklanmış.

Kan basıncı artar
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_3992_2_b.jpg

Yapılan bir çok araştırma uzun süre bacak bacak üzerine oturmanın vücuttaki kan basıncın artmasına neden olduğunu kanıtladı. Tansiyon sorununuz yoksa bile bu şekilde oturmaktan kaçının ki daha sağlıklı bir yaşam sürün ve oluşabilecek dolaşım sorunlarını önleyin.

Göğüse fazla kan gönderir
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_7230_3_b.jpg

Bir bacağınızı diğerinin üzerine koyduğunuzda bacaklardan göğse kan gönderilir.Sonuç olarak kalbin pompaladığı kan miktarı ve kan basıncı da artar.

Pelvik dengesizliğe neden olur
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_6330_4_b.jpg

Bu oturuş şekli aynı zamanda pelvik dengesizliğe de neden olur. İç bacağınızdaki kaslar kısalır, dış bacağınızdakiler de uzar. Sonuç olarak eklemlerinizin yerlerinden çıkma riskini artırıyor.

Bacaklarda varis yaratır
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_4607_5_b.jpg

Varisli damarların oluşmasının en büyük etkeni genetiklerimiz olsa da, düzenli olarak bu şekilde oturmak sıkışmış damarların kabarmasına neden olur.

Kambur yapar
bacak-bacak-ustune-atmanin-6-zarari-669408_7979_6_b.jpg

Bir araştırmaya göre, günde üç saatten fazla bacak bacak üstüne oturmak kişinin kambur olmasına neden olur.Ayrıca bel, boyun ağrısına ve kalçalarda rahatsızlıklara yol açar.

Tehlikeli olduğunu biliyordum lâkin ne zaman baksam kendimi bacak bacak üstüne atmış görüyorum. Alışkanlık galiba.

Yapcak bir sey yok ne kadar dikkat etsemde bacaklar o sekli aliyor

Evet üstteki hanımefendiler ve beyefendiler gibi ben de biliyordum.
Gerçi ben başka şeyler de biliyorum.

Aç karnına limonlu ılık su çok faydalı misal

Mesela rüzgara karşı işememek ve tükürmemek gerekir. :liv:

Aslında ben bu usttekilerin hepsinden daha fazla şey biliyorum ukalalık olmasın diye belli etmiyorum.

@Mastor sözlükte alıntı yaptırdığımız adminden sonra müe hanımın da düzenini bozduk, sıradaki ?

edit ; müsaitse ben de üsttekinin
zıqasfmdgvet

MoRR O olmaz, çok hareketli. Böyle kuğul takılan, ağır takılan birini bulalım, ilan mı versek n'apsak? :e3:

tamam konusunu aç önerileri alalım buluruz bir üyecik :e3:

:gamer: dur Mavi ye söyliyim de konuyu temizlesin, çok sever beni hiç kırmaz demi mavi :liv:

Geri