Babanız kardeşinize daha fazla miras bıraksa ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Adalet mülkün temelidir. Kardeşime kalmış verir mi vermez mi. Ama kul hakkıdır. Nasip olmaz agız tadı ile yemek.
Yanlış bir durum

bildiğim kadarıyla çocuklar arasında miras paylaşımı yapamıyor, eski usuller yok artık. hile hurda yoluyla yapsa bile kanun yoluyla hakkını alırsın.

• Beğen
Tepkiler: ne
Bizim kardeşler arasında müthiş bir bağ var, kimsenin böyle bir derdi olmaz :) zaten babanın da bırakacak bir şeyi yok. Her şeyi verdi zaten sağ olsun.
Ama anne tarafında kardeşler bildiğin hasım tarla yüzünden :) ve çok ahlaksızca buluyorum bu işleri. Hele de kurnazlık yapmaya çalışan aveller var..

Ayrıca dine göre kadınlar mirastan daha az pay alıyor, bunu tartışmak lazım..

Bizim kardeşler arasında müthiş bir bağ var, kimsenin böyle bir derdi olmaz :) zaten babanın da bırakacak bir şeyi yok. Her şeyi verdi zaten sağ olsun.
Ama anne tarafında kardeşler bildiğin hasım tarla yüzünden :) ve çok ahlaksızca buluyorum bu işleri. Hele de kurnazlık yapmaya çalışan aveller var..

Ayrıca dine göre kadınlar mirastan daha az pay alıyor, bunu tartışmak lazım..
Var öyle aileler ama kadınların az miras alması çok can sıkıcı dogrusu.

Hâlâ birçok geri kafa hayatta yaşıyorken bile çocukları arasında ayrım yapıyor ve her şeyi oğlana veriyor..
Oğlan çalışan kazanan değil mi? Neden böyle bir hüküm var çünkü ataerkil toplum aman oğlan iyi olsun da.
Çok iyi aileler de var aslında kızını üstün tutan o da iyi değil eşitlik çok önemli bence

Herkese esit dagitilim var. Ama ya yazili noterli birinden birine fazla birakdiysa??
Allahdan benim annem babam 4umuzu ayni tuttu herseyde. Allah uzun yillar versin

• Beğen
Gizliden yapılan işler var ah ah

Ya Serçe ver babanın numarasını arayayım ya, payını kimseye kaptırmayız merak etme.. kardeşlerin arıza yapıyorsa mahalleden adamları toplar gelirim..

• Kalp Gözler
Ya Serçe ver babanın numarasını arayayım ya, payını kimseye kaptırmayız merak etme.. kardeşlerin arıza yapıyorsa mahalleden adamları toplar gelirim..
Babam vefat edeli 5 sene oluyor mirası da paylaştırdı çok bişeyi yoktu zaten. Çevremdeki insanlara şaşıyorum o yüzden açtım konuyu. :)

Babam bunu abime yapiyor yasarken miras biraksa bile sasirmam
Bu konuya görüşelim lütfen, Almanya'da tanıdık gangsterler var benim, çevrem geniş drama hanım.
100 Euro göndermedin olsun, yine de yardımcı oluruz, asma yüzünü sen :)

Teşk ederim neden özür diliyorsun ölüme ve diriliş inanan biriyim ben herkes ölecek .)

bizim ailede oyle bir durum soz konusu degil sukur :p vallahi annem ortaligi ayaga kaldirir ve hakkimizi her birimize esit sekilde verir

Malesef bu tip babalar hala var, çevremde de var kızlarına vermemek için sağĺıklarında erkek çocuklarından olan gene erkek torunlarına arsa yürütmek, yüklü para vermek ..... gibi.
Rezil bu tip babalar kısacası. Ama bu haksızlığı kabul eden kardeşler var onlar daha da rezil.

Dedem babama bırakmamış daha bizimkiler tembel
1/6/ 19

Teşk ederim neden özür diliyorsun ölüme ve diriliş inanan biriyim ben herkes ölecek .)
Konu vesilesiyle anma yaptık bir nevi, belki de hatırlamak seni üzer diye düşündüm. Çünkü aynı kaybı yaşamamış olanlar ne kadar anlıyorum derse desinler, asla anlayamazlar.

• Beğen
Bu konuya görüşelim lütfen, Almanya'da tanıdık gangsterler var benim, çevrem geniş drama hanım.
100 Euro göndermedin olsun, yine de yardımcı oluruz, asma yüzünü sen :)
Drama yok Izmirli var .p
Izmirli olduk ama hala drama devam ediyoruz Ama Gercekler bu.. allaha sükür calisiyorum Kimseye ihtiyacimiz yok .. Malesef bazi aileler Daha cok oglan evladi seviyor kacis yok :) BöYle BöYle büyüdük o yüzden mirasinin da pesinde degilim versin hepsini abime Sorun yok :) Neyse Allah uzun ömür versin Yine de :)) Yeterince smali bebeklerine gönderiyorum Kabul edermisin öyle sjsjjs

Geri