Babanın kız çocuğunu dudağından öpmesi..

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
ileride istenmeyen sorunlara yol acar. kizin erkeklere bakış açısı, güvenme eşiği ve bunlara paralel bir sürü umutsuz hikayeler.

Bazı ülkeler de genç yaşlı aile uyeleri de selamlaşırken öpüyorlar.
Anne oglan çocugunu öpüyorsa baba neden kız çocugunu öpmesin.
Bilemiyorum ya çok farklı bir olay bakış açısına göre degişir. Bizim kültürümüz de biraz ters tabi.

Önceden olsa ne olacakmiş derdim
Ama etraf pedofili sapkınlarla dolu
Babadır evladıdır elbette sevecek öpecek sarılacak Fakat çocuklar öpen seven herkesi sevebileceği için kötü yaklaşan insanı ayırt edemiyor
Vücudunun mahremiyet alanına izin alınmadan girilmemesi gerekli
Öpülen yer farketmez yanaği da olsa durum değişmiyor
Açikcası erkeklere üzülüyorum çocuk sevemiyorlar yanliş anlaşilma korkusu ile

Bu yuzden daddy kink akımı türedi
avrupadan sonra ulkemizdede gorulmuslugu var maaleaef.
Cunku kiz cocuklari babayi rol model olarak tanimlar hafizada. Buna ek olarak tanidigim bir kac kadindan bazilari cocuklugunda abilerine ya da babalarina asik olduklarini soylemislerdi. Evet maalesef

Cocuklari, bebekleri kimsenin dudaktan opmemesi lazim. Tamamen yanlis. Bebeklikten itibaren, onlarin bir farkli birey oldugunu kabul etmeniz gerek. Cocuk istismarini korumanin bir yolu da bu. Baska birisi onu opmeye kalktiginda, normal bir sey olmadigini bilmeli cocuk.

Sadece bu bile degil, cocuguna askim gibi sozcukler kullanmak bile bence uygun degil.

Çocukluğun bir evresi zaten erkek çocukların anneye kız çocukların babaya aşık olması, hayran olması ve paylaşamaması üzerine kuruludur. Bu birçoğumuz için böyle olduğundan bunu yadırgayamayız, farkında olmadan belli bir yaş aralığında karşı cinse düşkünlük oluyor. Öpme kısmına gelirsek sosyal açıdan bir sakıncası olmasa da çocuğun gelişimi açısından sorun oluşturabileceğini söylüyorlar. Özellikle çok küçük yaştaki çocukları dudağından öpmek onların algısında bunun normal bir şey olduğunu düşündürüyor ve her insanı böyle öpebileceklerini sanıyorlar. Mesela kuzenim ve eşi bebeklerini hep dudağından öperek sevdiler. Ben oynarken öpeyim dediğimde hiç yanağını uzatmıyor, hemen dudağını uzatıyordu. Ben öpmesem bile malumunuz toplumda öpmek, ısırmak sevmenin bir yolu olduğundan yapabilecekler var ki çocukları 4 yaşına kadar öpmenin de sağlıksız olduğu söyleniyor. Ne bileyim ya, hassas bir konu. Gelişimi tamamladıktan sonra öpmek daha makul olabilir.

Kim olursanız olun, ne kadar yakın olursanız olun çocuklarınıza mahremiyet eğitimi verip özel bölgelerine dokundurmaması gerektiğini söyleyin. Dudak da bunlardan biri. Siz dudaktan öpünce başkası da yeltenirse tehlike olarak algılamıyor çocuk aklı. İstismar konusunda bunlara dikkat edelim.

yanlış bir davranış biçimi . Çocuklar onların yaptığı herşeyi normal bulur ve bunun sevgi göstergesi olduğunu düşünür haliyle
Ona o şekilde yaklaşan herkesi de aynı niyetle algılar ….çocuklara mahremiyet başta olmak üzere sevgi biçimleri de öğretilmeli … kim seni nasıl sevmeli nasıl yaklaşmalı veya nasıl dokunmalı
Bunun kişiye göre sınırları nelerdir gb

hem sağlık açısından hem de çocuğun bunu normal bir sevgi dili olarak adlandırmaması açısından yapılmamalı. çok küçük yaşta bazı şeylerin mahremiyet olduğunu, kendilerini hangi davranışlardan korumaları gerektiğini ve karşılaştıkları şeyleri çekinmeden, korkmadan, utanmadan aile bireyleriyle paylaşmalarının önemli olduğunu öğrenmeliler.

Çocuklarınızı sevgisiz büyütmeyin. Sağlıklı olmaz. Abartmayın da, sağlıklı olmaz.

Hitler'in bir zaman öyle bir projesi varmış. Çocuk fabrikası. Üstün Alman ırkı olacaklarını sandıkları ve sevgisiz ve ailesiz büyütülen seçili ve sağlıklı kişilerden olan çocuklar geri zekâlı olmuşlar.

Geri