Babamla Cumalaşım ya da 'Şu oğlana da mesaj atayım belki feyz alır'salcılık

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Kalb'lerimizin huşu dolduğu mübarek cuma günlerini yaşamak ve yaşatmak her M Ü M ' İ Nin görevidir.

Kendi kendime cumalaştığım ve babamın tüm haftalık C U M ' Â mesajlarını arşivlediğim 1 huni olgusu yaratmak istedim.

b5c84f72b19.jpeg

Babamın da Münafikun ayetinden alıntıladığı gibi, Allah yedirmeyeceği parayı malı mülkü ve hayrını görmeyeceğimiz evladı nasip etmesin, her şeyin hayırlısını dilemek gerekir ve hiçbir lahza yaradanı terk etmemek ve de hiçbir şeyi ondan üstün tutmamak...

2019'un son cumalarını yaşamadığımız bu günlerde herkese akıl ihsan ve olmayanlara da bir tane İsmet diliyorum.​

Herkese HAYIRLI CUMALAR.

Son düzenleme:
01d4f1ac802.jpeg

Cuma günlerinin kokusu bile farklı... Gül kokuyor ortalık gül.

Babam parayı lokantalarda yememem gerekliliği üstüne 1 cumalaşım gerçekleştirdi...

Hayırlı cumalar itikat sahibi ve gönlü güzel kardeşlerim.

4cc1a59caff.jpeg

Nur doluyor kalblere
yaşadığım yer cendere
yine geldi bir cuma günü
bırakma beni ellere

Evet bu da böyle 1 şiyirimdir, hem cumanın rahmeti hem de aşkımın mevcudiyetini anlatan...

Babam yine şirkmemem gerektiği ve kendisiyle anneme daha da iyi davranmam gerekliliği üstüne 1 cumalaşım gerçekleştirdi.​

3b8fb8ede68.jpeg

Acılara dertlere gark olsak dahi asla şirkmemeliyiz. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. Hayırlı cumalar dilerim.

WhatsApp Image 2020-06-19 at 09.18.36.jpeg
Babam burada, neredeyse kendine tapıyorsun, akıllı ol, yaradanımızın hoşuna gitmez mesajıyla cumamı kutlamış.​
Teşekkür ediyor ve ben de kendisine hayırlı cumalar diliyorum.​

WhatsApp Image 2020-10-09 at 09.08.28.jpeg
İçeceğimi bildiği için, bana da Bürücek yaylamızdaki üzüm mahsulümüzden atmış. Üzüm nedir? Meydir, şaraptır. Hayırlı cumalar babacığım.​

Ve ömrümde ilk defa, babacığım bana mesaj atmadan cuma gününü tebrik ettim ve tabii ki Meryem temalı.

WhatsApp Image 2025-09-05 at 07.57.01.jpeg

HAYIRLI CUMALAR.

WhatsApp Image 2026-03-27 at 09.19.14.jpeg

Bu da benden, hayırlı cumalar;

Tövbe et ey günahkâr, günahlarının bağışlanması için rahmet dile,
Bakarsın âniden hırsız gelir, hayatını alıp götürür.

-Mor Efrem.

Cuma namazına giden kaldı mı ya? Benim çevremde hiç yok.

Mor Efrem pazartesi günü hakkında sözler etmiştir, ben cuma günü hakkında yazılar bırakacağım. İkinci "Bir zamanlar sarhoştu" vakası olarak anlatılmak isterim. Tabii büyük tevbe günü geldikten sonra.

Cuma mübarekselleşimi adlı konuda yazamıyorum, bu yönetim zihniyeti dinimi özgürce yaşamama izin vermiyor...

Çiçeklerimiz ne güzel açmış, daha geçen hafta yoklardı, işte bir çiçeğin açışını izlerken nasıl ibret almayız?

WhatsApp Image 2026-06-05 at 11.10.46.jpeg

Hayırlı Cumalar (grubumuz var bizim). Cumalar birleştirir insanı bazen tanımadıkları ile bile.

Babam ve amcam hiç camiye gitmezlerdi bayramlarda dahil..

O yüzden beni tam bir mümin olarak yetiştirdi özellikle Cuma namazlarını kaçırmamaya dikkat ediyorum..

Cumanın hayrı ve bereketi üstümüze olsun Amin.. 🤲

Geri