BirDevrinSonu
Üye
-
-
-
-
-
Babam Yok Benim Teyze...
Okulu ögretmene kizip biraktim. Dogru çizgi çekemiyordum. “Evde annen baban biraz çalistirsin seni”dedi. Zaten ben hiç dogru çizgi çekemedim. Topa da falsolu vuramiyorum. Karin üstünde kayacak çantam da yok ben de okulu biraktim. Bana hep kiziyorlar çuvalimla bu durakta dinlenmeme izin vermiyorlar.
Sirtimdaki çuvala mi sasirdin. BABAM yok benim teyze. Kardes desen en küçüklerinden hem de dört tane. Çöpten topladigim bütün ekmekleri hemencecik yiyip bitiriyorlar sabah erkenden çöpe gitmem gerekiyor.
Babam yok benim teyze. Ama ”iyi adamdi baban demisti ninem ölmeden.” Benim babam aslinda iyi adamdi teyze. Vallaha yalan söylemiyorum. Hem ben hiç yalan söylemem inanmiyorsan bizim muhtara sor. O da tanirmis babami.
Annemin cenazesinde söyledi.
Annem geçen sene öldü. Babami hiç görmedim. Olsaydi babam ne yaramazlik yapardim ne de derslerime çalismamazlik ederdim. Onu her aksam kapida beklerdim. Kiziyorum su komsunun oglu Murat’a hiç babasini beklemiyor. Babasi bakkala sigara almaya bile beni gönderiyor. O iyi çocuk degil herhalde teyze. Yoksa neden bakkala gitmesin. Benim babam olsaydi elimi koyardim babamin elinin içine yaristirirdim ellerimizi. Çünkü benim elim simdiden kocaman. Hatta Murat’in babasinin elinden bile kocaman. Benim babamin eli daha kocamandi herhalde degil mi teyze. Top oynayan çocuklar ne derse desin ben kizmiyorum benim babam yok teyze.
“Kanadin kirik gibi yürüyorsun oglum” dedi geçende Murat. Dur yürüyeyim de bak teyze ben yamuk mu yürüyorum. Kanadim yok ki benim kirilsin. Belki de hakli Murat biliyor musun teyze. Çuval olmasa da sirtimda çuval varmis gibi yürüdügümü ben de fark ettim birkaç kere. Ama çuval da çok agir oluyor be teyze. Ne bulursam dolduruyorum. Çöpten alip basima koyup öptükten sonra atilmaz ki ekmek. Çöpte çok ekmek var teyze marul da var domates de konserve de. Sag olsun atanlar degil mi teyze. Kardeslerim aç kalirdi.
Benim Annem yok teyze.
Babam iyi adammis herkes öyle söylüyor teyze. Çocuklar beni gösterip “bunun babasi yok” dedikleri zamanlardaki gibi çok üzülmüyorum babamin olmadigini ben düsününce. Ama birisi dedi mi “bunun babasi yok”diye; O zaman babam gerçekten yok oluyor. Aslinda babam yok bunu biliyorum ama baskasi dedi mi babam yoktan daha yok oluyor teyze.
Bir kamyonun arkasinda ne yaziyordu biliyor musun teyze. “Babam sag olsun” Ama ben hiç kamyon almayacagim büyüyünce. Babami yazamam ki kamyonuma. En iyisi kamyon almamak degil mi teyze. Ama su ileride çöpünden marul topladigim market var ya orayi çok seviyorum. “kardesler market” Ama market açarsam kardesler market yazabilirim degil mi teyze.
Babam yazamam BABAM YOK BENIM TEYZE...