Babam Bana Hiç Güvenmiyor Ne Yapacağım?

Konu sahibi son olarak 3566 gün önce görüldü
Küçüklüğümden beri babama verdiğim sözlerin bir çoğunu yerine getirmedim olaylı bir çocukluğum oldu ilk okul lise dönemim tamamen haylazlıkla geçti bundanmıdır nedendir bilmem bir çok konuda babam bana güvenmiyor en basitinden işyerinde yardım edilecek bir konu vardı babamın işleri yoğundu ben kendisine yardım edebileceğimi söyledim bana herkesin içinde sen kendine sahip çıkamıyorsun dükkana mı sahip çıkacaksın gibisinden eleştiri yaptı napmam lazım şu saatden sonra nasıl güvenini kazanırım

Boşver güvenmesin sende git farklı şeyler yap kendi ayaklarının üstünde dur.

Millet bu devirde babasına bile güvenmemesi gerekirken sen olayı bir şekilde tam tersine döndürmüşsün. İflah olmazsın :liv:

Bende babamın oğluna bile güvenmiyorum devir onu goturuyo sende babana güvenme odesin gitsin

Öncelikli sabırlı olacaksın.
En alttan başlayacaksın. Eline bir süpürge alıp, temizlik işi ile başlayacaksın. İşini temiz yapacaksın. Sonra başka bir sorumluluk alacaksın. Büyük değil, o da ufak tefek bir iş olacak. O'nu da layıkıyla yapacaksın. Sevmesende yapacaksın, en iyi şekilde yapacaksın. Ve yine sabredeceksin. Sonra biraz daha büyük sorumluluk alacaksın. Takii baban sana dükkanın anahtarını verene kadar. Yapabilirim diyorsan kolay gelsin. Ya da Eyüp babanın dediği gibi gidip başka bir iş ile uğraşıp kendini kanıtlayacaksın... Allah kolaylık versin. KAybedilen güveni kazanmak zor iştir.

Baban sürekli olarak sende yeniden güvenebileceği bir fırsat arıyo olacaktır ..
Sen sadece babanın güvenini kazanamk için değil ..
Kendin içinde güvenilir, sorumluluk sahibi, dürüst davranabilirsen
Herkesten önce sana güvenen yine baban olacak ..
Geçmişini en kolay affedebilecek, yok sayabilecek insanlar ailen ..
Geçmişe takılma ..

sen kendi ayaklarının üstünde durabileceğini gösterirsen başkasının gölgesinde kalmadan bunu yaptığında herkes güvenir sana

Önce kendıne guveneceksın sonra baban sana guvenecek ekmeğinı elıne alacaksın ailene ve kardeslerine sahıp cıkacaksın. kendı ayakların usdunde duracaksın .

eğer bir baba evladina guvenmıyorsa isin cıdden zor . ALLAH yardımcın olsun

Ben olsam çok ta umursamazdım bu durumu ama madem ki alında bu kadar yer ediyor; öncelikle sabırlı olman gerek. Güvenini kazanana kadar laf sokmasına izin vereceksin. Bir zaman sonra senin neler yaptığını görecek ve artık kötü bir şey demeyecektir. O da bir insan sonuçta. O kadar şeyi yaptıktan sonra da bir şey diyemez muhtemelen, vicdanına ters olur. Senin yapacağın şey, sabırlı bir şekilde görevini yapmak olacak. Pes etmeyeceksin.

Belkide verdiğin sözleri tutamamanın nedeni babanın insanların içinde seni küçük düşürücü şekilde konuşmasıdır.
Her insan okulunu okuyup belli bir mevkiiye ulaşacak diye bir şey yokki.
Çok büyük hataların olmadıysa senin kendine olan güvenini kırmayıp sana güvendiğini en azından güvenmese bile bir şeyleri başarabileceğini öğretse olurdu.
Hayatında yapacağın şeyleri babanın güvenini kazanmak için değil kendi başına ayaklarının üzerinde durabilmek için, kendine olan saygını yeniden kazanmak için ya da yitirmemek için, özgüvene sahip olmak için yapmalısın. Gerisi zaten gelir. Kendine güvenmekten başlamalısın yola.

Geri