Babalar en çok kızlarını sever

Konu sahibi son olarak 3063 gün önce görüldü
1505394_905465336188012_1288531304951002872_n.jpg

Babalar en çok kızlarını sever. Kızlarını koyamazlar yere göğe, kızları da babalarını. Küçük bir kızın kocaman hayal dünyasında tüm kötülüklerin üstesinden gelen yegane güçtür babaları da ondan. Babalarının prensesleridir kız çocukları. Attıkları her kahkaha kıymetli, aldıkları her nefes kutsaldır babaları için.
Hayatı tanımaktan babaları sayesinde korkmaz bu küçük prensesler. Onlar sihirli bir ülkenin en tepesinde pembe şatolarından dünyayı seyreder dururlar. Kafasına atılan ilk dikişlerde 'Anne ' diye ağlamaz kimi kız çocuğu. 'Kurtar beni babacığım' der İşte babalar bu yüzden en çok kızlarını sever.
Kızlar büyüse de , yuvadan ayrılsa da babası hala kahramandır, kraldır. Kötülük dolu dünyada sığınılacak tek gerçek limandır. Kızlar zamanın neşesinde bir yetişkin olma yolunda ilerlerken, babalar da zamanın çilesinde gümüş renkli saçlarla yetişmeye çalışır prensese.
Aradan kaç yıl geçsin , önemli değildir kız için. O'nun babası her zaman kraldır, kahramandır. İşte bu yüzden babalar en çok kızlarını sever.

Kız kardeşimin babama söylediği sözlerin milyarda birini ben babama söyleyemem bu yüzden belki aramız hep mesafeli oldu.

Doğa sevdiririyor , ben mesafeliyim.

Babama aşığım aşık.
Onun gibi birini bulursam evlenirim bulamazsam zaten onla yaslanirim :p

Değilsin; ama kız çocukları özeldir. Erkek çocukları umursamaz; ama kız çocukları hep merhametlidir.

Senin için dememiştim ben, genel bir yorum yaptım.

Kızlar sevgilerini daha kolay gösteriyor erkekler davranışlarıyla , kollayıp koruyarak sahip çıkarak duruş sergiliyor.

İkisi de öz evlat.

İletişim şekli farklı bence öyle. Özellik genellik olur mu yahu aynı kan - can ;)

Kızlar sevgilerini daha kolay gösteriyor erkekler davranışlarıyla , kollayıp koruyarak sahip çıkarak duruş sergiliyor.

İkisi de öz evlat.

İletişim şekli farklı bence öyle. Özellik genellik olur mu yahu aynı kan - can ;)

Kızlar sevgilerini daha kolay göstermiyor. Mesela ben babama daha bir kez sarılmamışımdır, öpmem de; ama bu sevmediğim anlamına gelmiyor. Babama düşkün sayılırım.

Erkekler kızlara göre daha asi ve çabuk vazgeçebilen tavır içine girebiliyor. Erkek baba ilişkisi hep mesafelidir. Benim tek abim var mesela; en çok ona düşkün olması gerekirken en çok son iki küçüğe -bana ve kızkardeşime- düşkün.

Fazla iyimser bir yazi olmuş şahsen. Sevgiyi haketmeyen, tembel, pişkin, cimri, bağıran daha hangisini saysam bir sürü iğrenç baba var. İyi babaların babalar günü kutlu, diğerlerinin de Allah hakkından gelsin.

Kızlar sevgilerini daha kolay göstermiyor. Mesela ben babama daha bir kez sarılmamışımdır, öpmem de; ama bu sevmediğim anlamına gelmiyor. Babama düşkün sayılırım.

Erkekler kızlara göre daha asi ve çabuk vazgeçebilen tavır içine girebiliyor. Erkek baba ilişkisi hep mesafelidir. Benim tek abim var mesela; en çok ona düşkün olması gerekirken en çok son iki küçüğe -bana ve kızkardeşime- düşkün.

Ya Doğa'yı biliyorsun babama söylediği o sözleri nerden bulup söylüyorsa fıtratında var aslında kızların fıtratında var dilli oluyorlar.

Ama buna rağmen babam en hayati kritik kararları bana danışır bilirim güvenir.

Kızlar anaç ve sevgi dolu.

Babalarına çoğunluğu aşık. Hatta evlenirken bile babasına benzeyen kişilikleri seçiyorlar.

Bu fark anne ve baba sevgisini değiştirmiyor.

Aslında eşit seviyoruz , değişen ifade ediş şeklimiz.

Bence babalarınızı sevin, olması gereken bu. Öz evlat deme ama ;)

Evet babam beni aşırı çok sever hatta bazen günde 30 defa arayacak kadar çok .p

Kizlarda en cok babalarini sever...
Su an bu durymdaysam hep once Allah sonra babamin sayesinde.. hep dua ediyorum nankorluk yapmam umarim ona diye. Hepimizin babasinin babalar gunu kutlu olsun. Onlarin acisini gostermesin Allah hep mutlu ve huzurlu saglikli olalim onlarla birlikte....

Baba,bir kız çocuğunun ilk kahramanıdır...
"Babam gibi güçlü,babam gibi ince fikirli,babam gibi sevecen..."diye başlayan cümlelerle yoğurur kız çocukları hayallerini ve babalarının o koruyucu kollayıcı eli hep omuzlarında olsun isterler hep.
Evet babalar en çok kızlarını sever kollar korur tıpkı kızların babalarına duyduğu eşsiz sevgi gibi...
Babamın ayakkabılarının portmantoda var olması bile benim en cesur yanım...

erkekler olarak en hassas noktamız kız çocuklarımız. bunun bizim onları erkek çocuklardan daha fazla sevmemiz ile alakalı değildir. kız çocukları vefalıdır. bunu çevremizde bir çok örnek le daha iyi anlaya biliriz.

Simdi benim bir abim olsaydi benim gibi babam eve geldiginde egilip ayakkabilarini cikarirmiydi?
Babam yorgundur diyerek ayaklarini yuyarmiydi babamin benim gibi?
Hastalandiginda benim gibi baka bilirmiydi?
Eve geldiginde babasina ozel oldugunu gostermek icin operek kucaklayarak catalla kasikla kendisi yedirirmiydi?
Her ne dese de baba basustune cevabini vere bilirmiydi?
Sabahlari gozunu acar acmaz yanina kosup operek uyandirirmiydi?..
Bu yuzden kiz cocuklari hep ozeldir babalari icin...

kizlar da babalarini cok severler. omurleri boyunca babalari gibi bi adam ararlar, o yuzden de hep uzulurler. cunku babalarin esi benzeri yoktur.:oy:

Kızlar Babaların kabul olunmuş duaları,
Naz ve Niyaz'a durdukları şükür makamlarıdır,
Çünkü kızlar babaların gönül ocağı,
ve Yâr otağıdır.

Ömer Aslan

Geri