Babaanne atasözleri

Konu sahibi son olarak 70 gün önce görüldü
Benimkisi biraz irkci ve agzi bozuktu Allah rahmet eyliyesice, surekli sunu soylerdi ;

..... cocugu huysuz olur,
Eli yuzu nursuz olur.
Buyuyunce hirsiz olur.

Bizim de cicianne atasözlerimiz var olmazmı

W bizim ki de az değildi

Zenginin diktiği
Fakirin .... bitermiş derdi :D

ayni yerde yetismisler normaldir, milletin babaannes ananesi yaslandikca olgun oluyor bizimkilerin agzindan her an hangi kufur kacicak diye korkmaca:gulus:

tabancamı yağladım
sol böğrüme bağladım
bakkala gelen kızlara ... dıye ağladım

rahmetlının işleri hsdsadg

• Beğen
Tepkiler: W
Eşekli kapıyla kancıklı kapının misafir çok olur ah yavruuğğmm

"Önce işin sonra kuşun." derdi rahmetli...

İşin gücün paran pulun olursa dalına konan kuş çok olur mu demek isterdi, paran pulun işin gücün olursa kuşuna yemdi memdi her şeyi alırsın mı demek isterdi, tam bilemiyorum...​

Babaannem Allahin insaniydi ya..Cok konusmazdi öyle.Kocasina cok asikti.Dedem de yakisikli yani.Mavi gözler sari saclar boy 185.O ne derse evet derdi.Öyle yetistirilmis.Agzinda hep dualar vardi.
Allah alniniza hayirli yazilar yazsin derdi sadece.
Bir gün köydeyiz.Buncagiz tavuklarini yemlemeye inmisti.Biz de onunla birlikte inmistik.Avlunun önünde bir araba vardi.
Hani su öküzlerin önüne takilanlardan.
Ben babaannemi kuckalayip üstüne bindirdim.Sonra iki kisi o arabayi bi o yana bi bu yana cekip durduk.
O da gülmekten kirilmisti.O günü hic unutmuyorum.Nur icinde yatsin.Zaten aslan dedem vefat ettikten sonra o da ardindan gitti hemen.Üzüntüden.
Ama anneannem öyle miydi?
Aboo keskin bir dil,fazlaca zekaya sahip bir kadindi.Osmanlica okurdu.
Hepsi nur icinde yatsin ecdadimizin.
Duygulandim ya.
Tek tesellim onlarla elimden geldigince zaman gecirmis olusumdur.

Hep yemeli içmeli şeyler söylerdi babannem.

Seni alan ağlasın sırtına kara çali bağlasın gitsin gelsin ağlasın

Sansür uyguladım*

Toprağı bol olsun canım babaannem beni çok zor sevmiş ve sonra sonra kabul etmiş. Yaramazlığım ve erkek doğmayışımdan ötürü.. Durmadan bunu söylermiş. Gel gör ki sonradan kız evlat öz evlat demiş.

Kuzum çorapsız terliksiz gezme çocuğun olmaz.

Babaannem derdi ki; "Kadının yüzü de götü de güzel olacak, yoksa başkalarına çamur atar."
H A K L I Y M I Ş .

Ye oglum ye, yiyen danadan öküz olurmuş . :S

Ağaç senin olsun da gölgesin de kim gölgelenirse gölgelensin derdi sevgilimi çok kıskandıgım zamanlarda :D

Son düzenleme:
Geri