Baba

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 888 gün önce görüldü
Bıyıklı ama taytsız superman. Sessiz ama güçlü. Eğlenceli ve komik. Daima koruyan, kollayan. Hep karışan ama sizin istediğinize çok saygı duyan.
Geneli kızlarına düşkündür. Bak benimki de öyledir. "Kızcağızım" diye sever, "kızımın kıyafetleri :nee:" diye şaşırır. Sizin için dünyayı durdurur, dünyayı döndürür. Daima güven verir. Tonton ya, en iyi ve en çok kavga ettiğim arkadaşım olabiler.

Kimilerine idol kimilerine kötü örnek.

Bizimkinin heykelini yapmaya beton yetmez. Kendisi kamkim olur.

625241.jpg

En süper kahramanım.. Bu yaşıma geldim, hasta olduğumda geceleri hala daha odama gelip üstümü açmış mıyım diye, ateşim var mı diye kontrol eder.. Bazen birbirimize küssek de kızsak da yaşlanmasını asla istemediğim insan.. (Evet canım, bu tam da kaybetme korkusuna bağlı hüzün şeysi..) :ama:

Bir offf çekiyorum:(
Eskiden "Baba" diyince akan sular dururdu şimdi ise boğazımda bir düğüm ne çıkmak ne geçmek bilmiyor :(

Babam yok nasıl bir duygudur babalık onuda tatmadım. tadanlar nasıl bir duygu anlatsınlar da hayalde olsa biraz sevinelim.

Babam çok sever ama göstermez sevgisini. Çünkü o da babasından öyle görmüş. Bu konuda annemle süregelen tatsızlık yaşarlar. Yani o senin eski zamanın, sen yaşadığını çocuklarına neden yaşatıyorsun diye sitem eder. Ablamın ketumluğu babama çekmiş mesela. Hayatta ketumluğu benimseyemem sanırım. Erkek kardeşimin de ergen yıllarında babamın gece camdan kaçıp köyümüze gittiği gibi okul arkası çıkması ona benzer. Bende aklını ve el becerikliğini almışım.d Hiç kıyamadığım anda da annemden babasının kızı diye laf işitirim. :mrslkm: Allah başımızdan eksik etmesin(Cümleten). İleri zamanı düşününce de bir eş olarak çocuklarıma böyle bir baba portresi çizdirmezdim. Daha ılımlı ve arkadaş olmasını beklerim.

Burda sözlerime son verirken ileriyi düşünmüyorum.:sırıt::u1::u4:

Hortlatayım da duygu seli yaşansın, göz yaşı dökmekten helak olsunlar, kan istiyorum kan.

Saygılar.​

Babam benim türkülerim,masallarım,hayatı sorgulamalarım,düşünmelerim.
Babam benim ovalarım,doğam,dağlarım,akan çaylarım.
Babam benim güçlerim,cesaretlerim,okuduğum hayatlarım.
Babam benim sözlerim,gözyaşlarım,dert ortağım.
Babam benim hissiyatımın fıtratları.
Babam benim mantığımın mimarları.
Babam benim kapidan ben girince beni türkülerle karsilanmalarim.
Babam benim huzurlarim.
Babam benim herbişeyim.

Baba figürü çocuk gelişiminde çok önemlidir. Yokluğuyla bir olan varlığı beni olumsuz anlamda çok etkiledi..

Bizim Avni Kaptan iyi aşçıdır mesela. Babam diye demiyorum ama efsane yemekler yapar. Balıkcıydı eskiden üstü başı eve geldiğinde hep balık kokardı ama o koku bana dünyanın en güzel parfümü gibi gelirdi. Kız kardeşimle boynuna atılmak için yarış yapardık. Her sarıldığımda içime çekerdim. Ergenlik dönemlerimin en zorlu anlarında bile en büyük destekçim hep babamdı. Doğduğumuz gün tuttuğu o ellerimizi bu yaşımıza geldik hala bırakmadı. Onun gölgesi yeter, yokluğunu düşünmek bile istemiyorum.

“Ben babamın yuvarladığı
çığın altında kaldım.”

Burda hikaye çok ...

Bizim Avni Kaptan iyi aşçıdır mesela. Babam diye demiyorum ama efsane yemekler yapar. Balıkcıydı eskiden üstü başı eve geldiğinde hep balık kokardı ama o koku bana dünyanın en güzel parfümü gibi gelirdi. Kız kardeşimle boynuna atılmak için yarış yapardık. Her sarıldığımda içime çekerdim. Ergenlik dönemlerimin en zorlu anlarında bile en büyük destekçim hep babamdı. Doğduğumuz gün tuttuğu o ellerimizi bu yaşımıza geldik hala bırakmadı. Onun gölgesi yeter, yokluğunu düşünmek bile istemiyorum.

nerelerdesin, iyi misin?

İkizler burcunun hakkını veren 71lik delikanlı (:
Hayatı doya doya yaşar, imrenirim çoğu zaman enerjisine.
Her gün konuşacak çok şey buluruz.
Allah başımızdan eksik etmesin, özledim çok.

Ben başka bişi anlatcam. Annemle babama dair en net hatırladığım şeylerden biri Ferdi Tayfur Necla Nazır filmleridir. Şarkılarını kasetlerini babam askerdeyken anneme yollarmış hep. Her filmlerini izlerlerdi.
Ablam ne zaman TV de onların filmini görse bana haber verir annemle babam çıktı izle diye rkrkrkrj
Ben babacı değilim, hiç olmadım da. Ablam baba yalakası pisliğin tekidir. Tşk

Geri