Baba ve erkek çocukların anlaşamaması

• Kullanıcı Sie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3720 gün önce görüldü
Birçok yerde okudum ve analiz ettim çevrede , bence ciddi bir sorun.

Oedipus ile bağlantısı olabilir mi diye düşünmüyor değilim.

Tespit doğru arada bazı istisnalar oluyor. Ama bu ileride tam anlamıyla %90 dönüyor baba olduklarında veya yaşlarının ilerlediklerinde babalarının kıymetlerini o zaman anlıyorlar. Şayet bir erkek olarak ben öyle diye bilirim. Babam konusunda can alıcı noktam derslerimdi, anama çok düşkündüm o derslerime karışmazdı. Babam arkadaş ortamımdan tut defterdeki ders notlarıma kadar takipçi idi sıkıyordu, ama bu gün görüyorum ki BABA haklı imiş. .

Biz babamla aynı futbol takımını tutarız maç izlerken buna rağmen atışırız. Aynı siyasi partiyi destekleriz liderler konusunda yine atışırız. Aynı filmi izlerken mutlaka atışacak yer buluruz.

Biz öyle anlaşıyoruz. Ama bana da söylediği, annemin de çok emin olduğu bir şey var; baban hayatta en çok seni seviyor oğlum sözü.

Çünkü ben de hayatta en çok babama güveniyorum.

Erkek kardeşim ve babam arasındaki ilişkiyi çok seviyorum. Babadan kaynaklı bir durum olduğunu düşünüyorum. Sonuçta çocuğu yetiştirenlerden biri baba hele ki bir erkek çocuğu sanırım babayı örnek alarak yaşıyor. Dolayısıyla bir babanın oğlundan uzak durması anlaşmaması iletişimi olmaması çocuğun karakterinde büyük boşluklara sebebiyet verebilir

Küçükken davranışsal olarak babama benziyeceğim korkusu vardı üzerimde ..
Neyse ki öyle olmadı ..

Küçük yaşlarda Oedipus çatışması , büyüyünce kişilik çatışması olabilir

Anlaşanlar vardır. Bir babanın, ''Dediğimi yap, yaptığımı yapma. Sana değil, devire güvenmiyorum'' gibi çelişkili sözleri anlaşmazlıklara kapı açar.

Alistik artik biz anlasacak mevzulara girmiyorum.

Babayla ilgili bi tutum bence. Cocugu da olsa saygi duymayi bilen babalar bu sorunu daha az yasar diye dusunuyorum.

Kuşak çatışması her önceki kuşak bir sonra ki kuşağı beğenmez ,bugün buraya yorum bırakanlar ileri ki yıllarda kendi oğullarıyla sorun yaşayacaklar mesela..(Bazısı)

yaaaaaaaaa kardeşcime yazdıklarımdan utandım :ppppp

Biliyor ki baba ben babama çok çektirdip bu vellete bana çektirecek:)
Derken iş zıvanadan çıkıyor

Geri