Muhteşem bir karar sonrası çok gurur duyduk hep birlikte fakat yine üzerinde çok saçmalandı, biraz da ben saçmalıyım istiyorum. Öncelikle kimya alanında nobel almak çok sevindirici bir haber, Türk vatandaşı nobel alıyor bu ilimin ve bilimin neden önem verilmesi gereken alanlar olması gerektiğinin güzel bir örneği.
Fakat bu değerli insanın değerli zaferinden hep birlikte mutlu olacağımıza bazı aşağılık kompleksine kapılmış kisiler yok bu adam kürttür, yok Atatürk Cumhuriyetinin zulmünden kaçmıştır, vay efendim Türkiyede yaşamadığına göre Türkiye ona fırsat vermemiştir gibi ipe sapa gelmez aptalca yorumlarını sosyal medya üzerinden açıklamışlardır. Bunlara karşı bir takım kişiler de savunma refleksine girişmiş ve bu adam ülkücüdür'e kadar getirmiştir işi.
Bakın ne kadar bölünmüş bir toplum olmuşuz ki böyle güzel bir haberin üzerine böyle saçmalıkları konuşuyoruz. Oysa gönül isterdi ki burda bugün onun çalışmaları okunsun ve üzerinde tartışmalar çevrilsin ama nerde.
Bir de bugün bir haber okudum milli takım kaptanı Arda Turan formasını imzalayıp Aziz Sancar'a gönderecekmiş. Ulan egosunu sevdiğim sen kimsin? Ulan sen kimsin ki böyle büyük bir başarıya imza atan bir insana iyilik yaparmış gibi forma falan gönderiyorsun? Keşke o da sana 1-2 tane kitap yollasa da futbol oynayıp para kazanan sen ve senin gibi tüm cahillere bir mesaj verse.
Velhasıl kahraman Aziz Sancar'ı bir Türk vatandası olarak kutluyorum, ülkemizden nice bilim adamları çıkmasını temenni ediyorum.