Hiçbir millet hakkında böyle yargılama içeren sözler yapmayı kendimde hak görmüyorum, haddime değil. Ve kimsenin haddine değil. Herkes başkaları şöyledir böyledir demeden önce bi aynaya baksın. Benim dünyevi görüşüme göre gezegendeki tüm insanlar aynı değere, aynı güzelliğe sahip. Sadece insan türü olarak bakıyorum meseleye. Biz bu ilkel yargılamalardan, sataşmalardan, küçümsemelerden kurtulursak eğer, insanlık olarak bir yüzyıl daha görebiliriz bu gezegende, kendi kıyametimize sebep olmadan.
Herkes aynı gözlerle göğe bakıyor, aynı havayı soluyor Dünya'da. Yerçekimsel bir anomali yaşansa ve Dünya aniden dursa, İngilizinden, Amerikalısına, Hintlisinden, Japonuna ve bizim millete kadar herkes bunun yaşattığı kıtlık, ölüm, acı ve yıkımla başetmek zorunda kalır. Aynı gemideyiz yani, derdimiz bir, kaderimiz bir, zevklerimiz bir, acılarımız bir, bedenimiz bir, davranışlarımız bir.
Binlerce yıldır aşamadığımız ilkel şeyleri eğer birgün aşarsak, gerçekten tam anlamıyla insan olmuş oluruz ve bir yüzyılı bırak binlerce yıl bu gezegende varlığımızı sürdürebiliriz.