AZ - Fenerbahçe ( 3 - 1 )

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
UEFA Avrupa Ligi’nin üçüncü haftasında Fenerbahçe, İngiliz ekibi Manchester United ile berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, Avrupa’da dördüncü karşılaşmasına ise Hollanda ekibi AZ Alkmaar karşısında çıkacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon maçlarının 4’ünü iç sahada 4’ünü ise deplasmanda oynayacak. Jose Mourinho’nun öğrencileri, puan sıralamasını ilk 8 sırada tamamlaması durumunda adını ilk 8 takım arasına yazdıracak.

AVRUPA LİGİ YENİ FORMATI NASIL UYGULANACAK?

UEFA Avrupa Ligi, bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek.

Avrupa Ligi'nde her takım, 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8 farklı rakiple karşılaşacak.

İlk 8'e giren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligde 9-24. sırayı alan ekipler, play-off turunda karşılaşarak son 16 turu bileti almaya çalışacak. İlk 24'ün dışında kalan takımlar ise Avrupa kupalarına veda edecek.

Lig aşamasının tamamlanmasıyla play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek.

Kaynak

1730178126318.jpeg

Manchester United maçında da dediğim gibi Fenerbahçe'nin rakipleri çok zor ve berabere kalmayı başarabilirsek iyi olur.

Kolay maçımız yok maalesef.:(

FENERBAHÇE AVRUPA LİGİ MAÇ TAKVİMİ

28 Kasım Perşembe

23.00 Slavia Prag - Fenerbahçe

11 Aralık Çarşamba
18.30 Fenerbahçe - Athletic Bilbao

23 Ocak Perşembe
20.45 Fenerbahçe - Lyon

30 Ocak Perşembe
23.00 Midtjylland - Fenerbahçe

Kaynak

23’te maç mı olur ya? Ben o saatte kaçıncı uykumu alıyorum…

AZ Alkmaar son oynadığı 7 maçta, 6 yenilgi 1 beraberlik almış ki bu da bizim açımızdan çok iyi bir durum.

Adil bir maç yönetimi ile galibiyet Fenerbahçe'nin olacaktır.

Tadic, “AZ Alkmaar bu ligin en iyi genç takımlarından birine sahip. Takımda çok fazla genç oyuncu var ve kaliteli bir hocaya sahip olduklarını düşünüyorum. Zaten daha önce ona karşı oynamıştım. Hocalarının da gayet iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. AZ Alkmaar takımı futbol oynamaya çalışan, maçı domine etmeye çalışan bir takım. Dolayısıyla zor ve ilginç bir maç olacak.” değerlendirmesini yaptı.

ZEKİ MURAT GÖLE: BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ÇOK ZOR BİR MAÇ

Rakibimiz AZ Alkmaar’la ilgili görüşlerini belirten “Biz kendi oyunumuz oynayacağız. Öncelikle bundan bahsetmek istiyorum. Yalnız şöyle bir durum var, AZ takımı lige ilk 6 hafta çok iyi başladı. Bir beraberlikleri vardı zannediyorsam. Ondan sonra keskin bir düşüşleri oldu ama bu düşüş-çıkış tabii ki lig, sezon hazırlığı var, bazı faktörler var. İnişli çıkışlı sezonlar yaşayabiliyor kulüpler. Ama bunun çıkışı olacaktır. Tabii ki onlar bir çıkış noktası arıyorlar sonuna kadar mücadelelerini devam ettirecekler bize karşı. O yüzden bizim için çok önemli ve çok zor bir maç. Biz bu açıdan bakıyoruz. Zaten hocamızın iletişimi oyuncularımızla çok iyi. En ufak detayı, virgülü, her şeyi değerlendiriyor kısacası çok detaycı ve özel bir insan. Tabii ki oyuncularımızla fikir alışverişi yapıyor, Tadic’le de yapmıştır.” şeklinde konuştu.

Biriniz beni uyandırsın ya uyurum ben bu saate…

Galibiyeti 4'e çıkartalım da eşitlik olsun.:kalp:

Fener vasat oynuyor, 3-1 geride. Bize laf edenlere gelsin bu vasat oyun.
Burada da mı malum takımın eli var acaba?

geçmiş olsun kankimler
bu zamanda böyle şeyler yazılmaz fakat ben yine de hatırlatmak istedim
bu oyunla bayerne 5 atamazsınız

Geri