Az bilinen görgü kuralları

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
-Taksiye otomobile önce erkek biner. neden derseniz:
Eğer önce kadın binerse, kadın yan koltuğa kayarak erkeğe de yer açmak zorunda kalır. bu durumda kadının eteği çekilir, elbisesi bozulur. kadın rahatsız olur.
Bu nedenle, arabaya önce erkek biner, erkek yana kayar. kadın araca biner rahat rahat oturur.

-kadın, erkeğin sigarasını yakıyorsa eğer erkek, o kadını yemeğe götürmelidir. görgü kuralları bunu gerektirir.​

-kadın, erkeğin sigarasını yakıyorsa eğer erkek, o kadını yemeğe götürmelidir

pff görgü kuralına bak :T:

Kadın sigaraya eğilmemeli, erkek çakmağı kadına yakınlaştırmalı .p

Protokol Ve Görgü kuralları dersinde görmüştüm bunları.
İlk yazılan yeri yani. Daha bir çok değişik kural vardı da günlük yaşamda kullanılmayınca unutuluyor :)

Misal marketler de oluşan kuyruğa saygı göstermek.Kimse en öne geçmeye çalışmaz.

El sıkısmada ilk kadin elini uzatmali, öyle hurraaa erkek elini uzatip sıkmaya kalkmasin. Ayni sekilde karsilasma durumlarinda ilk kadindan selam beklenir. Kadin selam vermiyorsa erkegin de vermemesi uygundur.

Kadının sigarası yakılırsa ozaman kadın mı götürücek :D

Cam kenarı bayana verilmeli koridordan gelen geçenler kadına dokundurmasın diye..

utandım kendimden çok görgüsüzüm.

Bende kendimi görgüsüz gördüm :T:

- kusura bakmayın hanfendi ellerim dolu bi sigaramı yakabilirmisiniz? Hah görüyormusunuz şimdide sizi yemeğe götürmem gerekecek. Slm ben berkcan :cix:

Ortalik yerde osurulmaz , burun karistirilmaz :D

Çinliler bir şey içerken diğer elleriyle ağızlarını kapatırmış; bunu öğrendiğim an kendimi görgüsüz hissettim.

"Yemekteyken çatal bıçak elde iken konuşulmaz. Kenara bırakılır." diye kural var lan. Ne sacama.

Demezler mi adama bu araba tek kapı mı diye?

Geri