Ayvalık Tostu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Özel Ayvalık tost ekmeğine yapılan. İçinde sosis, sucuk, salam, Bergama tulum peyniri, domates, turşu isteğe bağlı olarak ketçap ve mayonez bulunan en leziz yiyeceklerden biridir. Ayvalık ve yöresi dışında bulunanları kesinlikle bu bölgedekileri tutmaz.​

Ben Kıbrıs'ta da yedim bundan bi kere. :hih: Çok da bir fark yok; hem sucuk neyse de salam, sosis falan fazla.

ben bunu asla yemem. içinde salam sosis var:/
yemedim.
bi arkadaşım sabahları yiyor onu yesem sanırım günlük tüm kalori ihtiyacımı karşılaşmış olurum

sadece yerinde yendiğinde tadı olan,fazlasıyla şişirilmiş bir tost.

Valla icine konan, salamin, sosisin ne etinden oldugu mechul.
yedim ama bir daha yiyecegimi sanmiyorum, ta ki Sosis, sucuk ve salamin markalarini görünceye kadar

Abartilacak derecede malzemesini bol koyuyorlar hem salam sosis sucuk hepsi bi arada olunca igrenc oluor

Hayatımda ilk kez geçen yaz cunda tatilinde yediğim ekmeği ayvaliga özel tost.

en üst kısma özellikle rus salatası konulur ve isteğe göre ekmeğe salça sürülebilir.

lise sondayız. diyadinli bi arkadaşla takılıyoz o sıra. bunların lokantaları falan var kahvaltıları beleşe getiriyodum. bi gün ayvalık tostu almış gelmiş, dedi kübra sana da aldım afiyet olsun. ay dedim sağol aro. o derse çıkınca açtım paketi bi baktım şöyle. abi kokuyo lan bildiğin, böyle sosis rus salatası kornişon mısır falan çıktı içinden. dedim abv hazal, attım çöpe. nası, beğendin mi dedi sonra kız. bayıldım ama ben etçiyim kıymalı börek forever dedim de yırttım.
bu da böyle bir anımdır

Ekmeği çok güzel ya istanbul da hiç yemedim eğer yolum düşerse tekrar yerinde yemek isterim.

En iyisi Ayvalık'da Avşar Büfede

Ayvalık'tan başka bir yerde yenmemesi lazım bence..

Ayvalık'ta , esas yerinde yedikten sonra diğerleri bir şeye benzemiyor ^^

Geri