Ayvalık tostu nasıl yapılır tarifi

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
a523531b-1235-4cbe-998a-d65aff73770f-4f009320-aeea-4b77-a44e-c2a7b51f134a.jpeg

Ekmek Seçimi​

Ayvalık tostu ekmeği veya büyükçe, yumuşak ama dışı hafif çıtırlaşan bir sandviç ekmeği tercih edilmeli. Marketlerde "Ayvalık tost ekmeği" adıyla satılan özel ekmeklerden bulabilirseniz en iyi sonucu alırsınız.

Malzemelerin Uyumu​

Klasik Ayvalık tostunun içeriği genelde:
  1. Sucuk
  2. Salam
  3. Sosis
  4. Kaşar peyniri
  5. Turşu (salatalık)
  6. Amerikan salatası (isteğe bağlı)
  7. Ketçap & mayonez
Ama oranlar çok önemlidir. Ne biri çok baskın olmalı, ne de biri eksik kalmalı. Hepsi dengeli yerleştirilmelidir.

ayvalık tostu

Tost Makinesi Isısı​

Makine iyice ısınmadan tostu koymayın. Orta-yüksek ısıda bastırarak pişirin. Dışı iyice kızarıp hafif çıtır olmalı, içi ise tamamen erimiş ve sıcak olmalı.

Amerikan Salatası Detayı​

Ayvalık tostunun ayırt edici özelliği çoğu zaman Amerikan salatasıdır. Hazır kullanabilirsiniz ama evde mayonezli garnitürle kendiniz yaparsanız daha lezzetli olur. Garnitür olarak; haşlanmış bezelye, havuç ve patates + bolca mayonez.

Turşu ve Sos Dengesi​

1. Salatalık turşusu dilimlenmiş ve az miktarda olmalı; fazla koyarsanız tost sulanabilir.
  2. Ketçap ve mayonez tostun içine değil, servis ederken üstüne de eklenebilir.

ayvalık tostu

Malzemeleri Önceden Hafif Pişirin​

Sucuk, salam ve sosisleri tostun içine koymadan önce tavada hafifçe kızartırsanız daha aromatik olur. Tosta doğrudan çiğ koyarsanız içleri iyi ısınmaz.
İpucu: Tostu bastırırken arada bir kapağı açıp kontrol edin. Kaşar çok akmadan, dışı çıtır hale geldiğinde hazır demektir.

1,5 aydır tost yemiyorum.
özledim mi, hayır

paylaşım için teşekkürler

en sevmediğim tost şekli.
tost dediğin ucuz kaşar ve tavuk kıkırdak sucuğundan olur
ekmeğin üzerine de azıcık motor yağı menşeili sana yağ sürersin oldu bitti gitti.

ekmek ve peynire ne ekleseniz olur. iste bunlara ben hep varim, yerim. sabah-oglen-aksam bile yer, sikayet etmem :d

Beyaz peynir neyinize yetmiyor :p

Sucuk içermediği sürece tost çeşitlerini severim ve Ayvalık tostun da yeri ayrıdır.

melisanın tostunu beğendim
yok ayvalık değildi

Ya bu cok baska bir lezzet ozellkle ayvalik da yiyin .

Geri