Ayşenur İslam kimdir? ayşenur islam hayatı

Konu sahibi son olarak 2605 gün önce görüldü
Başbakan Erdoğan’ın yaptığı kabine revizyonundan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak göreve getirilen Ayşenur İslam, 16 Ocak 1958 yılında İstanbul Üsküdar’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi’nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Gazi Üniversitesi’nde Doktora yaptı.

Eğitim kariyerinin en zirvesine çıkan Ayşenur İslam daha sonra sırasıyla Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerini yapan Ayşenur hanım Doktor Bahadır Celal İslam ile evlidir.

Yayınlanmış 10 kitabı ve bir çok makalesi bulunan Ayşenur İslam, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

25 Aralık 2013 tarihi itibariyle Fatma Şahin’den boşalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilmiştir.

Geri