Ayrılıklara alışılır mı?

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
Ölümden kaynaklı kayıp acısı bile olsa kabullenmekten başka seçenek yoktur ve olur da süreç uzarsa mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

İkili ilişkilerde de taraflardan birinin duyguları değişmişse, o kişiye takılı kalmak, sağlık sorunlarına sebep olmaktan başka işe yaramaz.

Her firak(ayrilik) kendi vuslatina(kavusma) gebe deyip teselli ediyoruz kendimizi.Alisiliyor ancak zor…

Neler nelere alışmıyor insan .
Buna da alışırız …

Alışırsın alışırsın.

El mahkum başka seçenek mi var?

Çok sevdiğimiz birini kaybedince annem şey demişti kalbimizde 40 tane mum yanar her gün bir tanesi söner en son 1 tane kaldığında ise o bizim ömürümüzün sonuna kadar yanmaya devam eder ilk başlardaki gibi acıtmaz ama unutmamazı sağlar demişti çok etkilemişti o söz
Neyse unutulmuyor ama alışılıyor

Alışmak değil de yok sayma mekanizması devreye girer…

yani ölümü kabullenen insanoğlu ayrılığa mı alışamayacak... hedonik uyum denen eğilim genlerimize işlenmiş, her şeye alışılır diyorum.

ayrılık insanı güçlendirir
keza beni öyle yapmıştı fakat uzun bir süre gerek

Bazı şeylerin kabullenişi çok tatlı olur içten içe ezilirken ayni zamanda büyüdüğünü hissedersin ve başardiginda bir daha ki ayriliga artık daha sogukkanli yaklasirsin.

İnsan yeri geliyor ölmüş birinin yokluğuna bile alışıyor. Ayrılık falan vız gelir…

"Aşağılık insanoğlu her şeye alışır."

ölüme alışıyor insan
güzel ayrılın

Ya simdi basligi okuyunca biraz duygusallaştım .
Icine gomuyor insan bazi seyleri mecburi durumlardan kaynaklı alısiyorsunuz zamanla da ama su an şu basliktaki gibi hic alakasız anlarda ortaya cikiyor o mezarlık ..
Alısmak mı , alısmaya mecbur kalmak mı ,bilemedim ...

Ne demiş Muallim Naci, Hafıza-i beşer, nisyan ile maluldür.
Çok kral laf valla.

Geri