Ayran

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
MALZEMELER
4 su bardağı su
4-5 yemek kaşığı yoğurt
İstenildiği kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Bahsi geçen malzemeler bir kapta bir araya getirilip uygun bir cisimle iyice kaynaşıncaya kadar karıştırılır. Buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.

Yogurdun kalitesi yüksek olmalı, aşırı üst düzey tek etken bu. Yoğurt ne kadar pürüssüz yoğun kıvamlı olursa, ayran da o kadar güzel oluyor. Ekşi süzmeden ayran iyi olur, köpüklü köpüklü, sanki kılapta köpük partisindeyiz de memelerimiz filan belirmiş ıslaklıktan öyle erotik bir içim sunuyor.

Bıyık batar ama..

At içine naneyi misss. Severizzz

Benim alkolüm de ayran yaaa
Bir çorbanın yanında içmem

Hani bir istikamete giderken mutlaka durulan yerler vardır. Mesela Ankara’ya giderken Afyon civarında İkbal’de ya da Cumhuriyet Sucuklarında durulur. Ankara’dan İzmir yönünde Muhteşem’de, işte Tepe Kahve vs vs. Çocukluğumuz ve dahi gençliğimizde ailecek her sene Uludağ’a giderdik ve mutlaka Susurluk’ta Yörsan’da dururduk. Orada yemeyi en çok sevdiğim şey kaşarlı tosttı, çünkü peyniri sonsuza kadar uzardı ve açık köpüklü ayrandı. Susurluk ayranı:d Yıllar sonra bir noktada o tost da ayran da eskisi kadar güzel gelmemeye başladı:d Muhtemelen kaliteyi bozdular. Sanırım kapandı da sonra orası. Bilemiyorum, bakmaya da üşendim. İflas haberlerini okumuştum sanki.
İşte ayran tüketirim ama bayılarak değil, alternatiflerine göre daha sağlıklı olduğu için. Yine de yıllar önceki o Susurluk ayranını unutmam^^ Bu da böyle bir anımdır.

aa bu arada aklıma harika bir sözlük konusu geldi:d

Hani bir istikamete giderken mutlaka durulan yerler vardır. Mesela Ankara’ya giderken Afyon civarında İkbal’de ya da Cumhuriyet Sucuklarında durulur. Ankara’dan İzmir yönünde Muhteşem’de, işte Tepe Kahve vs vs. Çocukluğumuz ve dahi gençliğimizde ailecek her sene Uludağ’a giderdik ve mutlaka Susurluk’ta Yörsan’da dururduk. Orada yemeyi en çok sevdiğim şey kaşarlı tosttı, çünkü peyniri sonsuza kadar uzardı ve açık köpüklü ayrandı. Susurluk ayranı:d Yıllar sonra bir noktada o tost da ayran da eskisi kadar güzel gelmemeye başladı:d Muhtemelen kaliteyi bozdular. Sanırım kapandı da sonra orası. Bilemiyorum, bakmaya da üşendim. İflas haberlerini okumuştum sanki.
İşte ayran tüketirim ama bayılarak değil, alternatiflerine göre daha sağlıklı olduğu için. Yine de yıllar önceki o Susurluk ayranını unutmam^^ Bu da böyle bir anımdır.

aa bu arada aklıma harika bir sözlük konusu geldi:d
çocukluğumdan hatırlıyorum yörsan güzel markaydı. yakın zamanda iflas sürecine girmişti, şimdi ürünleri tekrar piyasada. büyük ihtimal eski kalitesi yoktur.

Geri