Aynı hatayı iki kere yapıp farklı sonuç beklemek

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
aynı hatayı iki kere yapıp farklı sonuç beklemek
- ben ölem :kiki:

Biz hiç akıllanmıyoruz, uslanmıyoruz bu konularda aşkta böyle bir imkan vermedim asla ama arkadaşlıkta verdim ne yazıkki .
Artık hata olmaktan çıkmış, alışkanlık olmuştur, savsaklık olmuştur ne diye farklı sonuç beklersin ey insanoğlu. Neyse sakinim (:

Aynı hatayı ne iki kere ne üç kere :) Çok kere yaptı değişir sandım hata bende işte. Değişmiyorlar o yüzden kimseye ikinci şansı vermeyeceksin.

Umut denir buna. Ne olursa olsun insanoğlu değişmez

Einstein abimizin aptallık olarak tarif ettiği durum.

Bkz : "Sürekli aynı şekilde davranıp her defasında farklı bir sonuç beklemek aptallıktır."

Bir kere cevabinin 'B' olmadigi ogretmen tarafindan israrla soylenen soruya,israrla cevap olarak 'B' demeye devam etmis ancak sonucu degistirememistim.
Bu da boyle bir anim.

Farklı sonuç beklenmiyor da olabilir ve bazen insanlar sonucunu bile bile yanlış olanı seçebiliyor fakat çevresine bu durumu farklı yansıtabiliyorlar.

Yakın zamanda yaptım bu aptallığı.
Olsun, pişman değilim.: ))

İyi de kardeşim hayat kimya laboratuvarı değil ki. Bir çok değişken var. Elbette defalarca aynı şeyi yaparsan farkı sonuç alabilirsin.

Şimdi ben birinin kulağının dibinde "bambaleiyoo" diye bağırsam önce kızarlar uyarırlar. Devam edersem önce söver sonra döverler.

Son düzenleme:
İyi de kardeşim hayat kimya laboratuvarı değil ki. Bir çok değişken var. Elbette defalarca aynı şeyi yaparsan farkı sonuç alabilirsin.

Şimdi ben birinin kulağının dibinde "bambaleiyoo" diye bağırsam önce kızarlar uyarırlar. Devam edersem önce söver sonra döverler.
İlaçta doz aşımı yaparsan sağlığını riske edersin ve tekrar doz aşımı yaparsan yan etkileri bile bile hayatını bir kez daha riske atarsın ve belki de ölümle sonuçlanır. Defalarca yapacağın doz aşımından hiçbir koşulda olumlu sonuç alman mümkün değildir.

akıllanmamak… aman be, içimizde kalacağına hatalara devam

Hatalar tecrübe kazandırır
Ama sürekli aynı hataya düşmekte akıl karı değil elbette

Hata değil de farklı bir cevap da bekleniyor olabilir.
Ya da ilki tatmin etmemiş de olabilir.

Geri