Ayla Çelik Kimdir ? Ayla Çelik Biyogrifisi

Konu sahibi son olarak 921 gün önce görüldü
Şarkıcı Ayla Çelik Kimdir?

ayla çelik biyografi, ayla çelik kaç yaşında, ayla çelik kim, ayla çelik kimdir, ayla çelik vikipedi

DJMmJZ.jpg

Doğum Tarihi: 23 Ekim 1989
Doğum Yeri: İstanbul
Burcu: Akrep
Boyu: 169
Kilo: 60

Ayla Çelik *söz yazarı, bestekar ve yorumcudur. Müzikle olan profesyonel serüvenine Melih Kibar’la başladı. Çok sayıda reklam müziğine sesiyle hayat vermiştir. Devlet tiyatroları için hazırlanan ve Kenan Işık’ın yönetmenliğini yaptığı Antigone isimli oyunun müziklerine de imzasını atan Ayla Çelik kariyerinde özel bir işe de imzalamış oldu. Sanatçı geçtiğimiz senelerde Aylavanta isimli bir albümü de dinleyicisiyle paylaşmıştır.
Ayla Çelik 2012 senesinde hem Altın Kelebek ve Türkiye Müzik Ödülleri’nde bestesini Gökhan Tepe’nin yaptığı sözlerini kendisinin yazdığı Türkan ile yılın şarkısı ödünü almıştır.
Ayla Çelik arkadaşlarına verdiği şarkıların yanı sırada, kendi albümü için de hazırlıklarını bitirmiş,”Tüm şarkılarımda kendi hayat hikayemi anlattım” dediği “BEN” isimli albümünü 15 Ocak 2016 yılında piyasaya çıkarmıştır. Albümde sözü ve bestesi kendisine ait olan “Aşk Şarkıları” isimli şarkıya Metin Arolat yönetmenliğinde klip çeken Ayla Çelik’in bu projesinde Gökhan Tepe, Mustafa Ceceli, Erhan Bayrak, Ozan Çolakoğlu gibi sanatçı arkadaşlarının da imzaları yer almıştır..

2qdmu5l.jpg

Ayla Çelik (d. 29 Ekim 1989, İstanbul), Türk şarkıcı ve söz yazarı.

Hayatı ve kariyeri
Ayla Çelik, 29 Ekim 1989 tarihinde İstanbul'da doğdu. Öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu olarak bitirdi, daha sonra müzik hayatına başladı. Müzikle olan profesyonel serüvenine Melih Kibar ile başladı. Çok sayıda reklam müziğini seslendirdi. Devlet tiyatroları için hazırlanan ve Kenan Işık’ın yönetmenliğini yaptığı Antigone isimli oyunun müziklerini de hazırladı.

30 Temmuz 2007 tarihinde Belma Şahin ile birlikte kaydettikleri ortak albüm İstanbul Türküleri yayımlandı. 3 Aralık 2008'de "Bir Dönebilsem" adlı single çalışması piyasaya sürüldü. 30 Eylül 2010 tarihinde ilk stüdyo albümü olan Lavanta'yı yayımladı. Albümün çıkış şarkısı albümle aynı ismi taşıyan "Lavanta" şarkısı oldu. 2012 yılında Altın Kelebek Ödülleri ve Türkiye Müzik Ödülleri’nde bestesini Gökhan Tepe’nin yaptığı sözlerini kendisinin yazdığı Demet Akalın'ın Giderli 16 albümünde yer alan "Türkan" şarkısı ile yılın şarkısı ödülünü aldı. 2013 yılında Aysel Gürel'e saygı albümü olan Aysel'in'de yer alan "Olacak Olacak" şarkısını seslendirdi. Çelik, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Ebru Gündeş, Gülben Ergen, Serdar Ortaç, Demet Akalın, Gökhan Tepe, İrem Derici, Aşkın Nur Yengi, Özcan Deniz, Petek Dinçöz, Ebru Yaşar ve Berkay gibi birçok isme şarkı verdi.

15 Ocak 2016 tarihinde Ben adlı ikinci stüdyo albümünü yayımladı. Albümün çıkış şarkısı "Aşk Şarkıları" Erhan Bayrak versiyonu tercih edildi. İkinci klip olarak Beyazıt Öztürk ile birlikte seslendirdiği "Bağdat" şarkısı yayımlandı. Şarkı, Türkiye Resmî Listesi'nde 1 numaraya kadar yükselmeyi başardı.

Diskografi
İstanbul Türküleri (2007)
Lavanta (2010)
Ben (2016)

Eserleri
Berkay – "İzmirli"
Demet Akalın – "Türkan", "Ya Sana Bir Şey Olursa", "Gidenlerin Kalanları"
Ebru Gündeş – "Vatan", "Aşkın Huzurunda"
Ebru Yaşar – "Hasretin Vuruyor"
Gökhan Tepe – "Kader"
Gülben Ergen – "Bugünün Sevdalısı"
İrem Derici – "Dantel"