Ayıp

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Çoğumuzun yatakta yapıldığını sandığı, hâlbuki Rabbimize karşı hemen her gün yaptığımız bir kavram.

lugatımda olmayan birşey. Yaptığım, söylediğim herşeye "ayıp" denilip kısıtlanmama neden olan şeydir. Bu yüzdendir ki artık o kelimeyi lugatımdan kaldırdım. Sadece konuşuyorum ve yapıyorum. İSTEDİĞİM GİBİ...

Toplumun ahlak kurallarına aykırı olan.

Bkz: ( utanç veren. )

"ayibin yollari kayip" diyerek kaçınılası kavram. 2014de ayıp kalmamıstır

Cogu yabanci ulke sozlugune baktiginizda skandal ya da utanma olarak gecer. Net bi kelime anlami yoktur. Bizim ulkemizde ise cok benimsenmis bir kelime o kadar benimsenmis ki gunah olmayan seyler bile ayipsanip hos karsilanmiyor.

günah olmayan bazı olumsuz davranışlara ayıp demekten daha doğal ne var ki yani? osuran adamı kafirlikle mi suçlayalım napalım? ayıp işte bunun adı.

Günümüzdeki tanım ; karşınızdaki kişinin ahlaki değerlerine ters düşen her durum.

Ayıp diye bir şey yoktur kişi kendi edindiği görgü kurallarına/belirlediği sözlü kurallara zıt faaliyetlerin hepsini ayıp diye adlandırır.Kişiden kişiye değişken olması sebebiyle böyle adlandırılması gerçekten ayıp olduğu anlamına gelmez.

genelde yorumlarımda ayıp ayıp şeyler söyleyebiliyorum

Toplumdan topluma, kültürden kültüre değişebilen, alışkanlıklara göre şekillenen olgu. Bundan ötürü subjektiftir. Utanma mekanizmasının tetiklenmesiyle orantılıdır.

Geri