“Aygır Burger” görücüye çıkıyor...

Konu sahibi son olarak 4370 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kazakistan’da millî yiyecek hâline gelebilecek büyük yemek tasarım projeleri gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu bağlamda, köftesi at etinden yapılan “Aygır Burger” Astanalılara tattırılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren üretici Saniya Tlebayeva, bu yıl Almatı’da yapılan Toy Kazan Millî Yemek Şenliği’nde ilk defa “Aygır Burger”in tanıtımını yaptık. Aygır Burger’in köftesi at etinden hazırlanıyor ve içine yeşillik ve sebze konuyor. At sürüsünün baş beygiri olan Aygır kelimesinin anlamı ise, yiyeceğimizin güzelliğini gösteriyor. Burger’imizi yiyen sadece doymakla kalmaz beygir gücünü de alır. İlk aşamada “Aygır Burger”lerimiz sadece sipariş üzerine hazırlanacak, dedi.

1472921_444868452281919_560057600_n.jpg

At yiyen insanlar var, böcek yiyenler de var. Belki lezzetlidir bilemeyiz hoş bu sonuçta yemek kültürü ile alakalı. Yani insanların yedikleri şeylere "ıyyy" falan demeye gerek yok sonuçta bizim yemek kültürümüzde de sakatat yani iç organların büyük bir yeri var, başkaları da buna "ıyyy" diyor ama yiyoruz ve seviyoruz.

solucan yiyenler var at eti ne ki:) hem ülkemize bile sokup hepimize yedirdiler hatta hala yediriyorlar bile.

solucan yiyenler var at eti ne ki:) hem ülkemize bile sokup hepimize yedirdiler hatta hala yediriyorlar bile.
Yalnız eski Türk kültüründe var ve hala da yeniyor bir çok Müslüman Türk ülkesinde :) O yüzden benim için sorun değil at eti :p

Yalnız eski Türk kültüründe var ve hala da yeniyor bir çok Müslüman Türk ülkesinde :) O yüzden benim için sorun değil at eti :p
At eti sadece savaş durumunda ise ve savaşan insanların açlıktan bitap düştüğü durumlarda yenebilir =) onun dışında yenmez. Keyfi yiyenler varsa helal birşey yemiyorlar :)

Ben koyun ve dana etini tercih ederim tavuk ve balıkda olabilir tabi=)

At eti sadece savaş durumunda ise ve savaşan insanların açlıktan bitap düştüğü durumlarda yenebilir =) onun dışında yenmez. Keyfi yiyenler varsa helal birşey yemiyorlar :)

Ben koyun ve dana etini tercih ederim tavuk ve balıkda olabilir tabi=)
İşte İslam Öncesi Türk kültüründen geliyor.Bilindiği gibi at bir Türkün herşeyidir avrat ve silahla birlikte tabi :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri