Ay'a hiç çıkıldı mı?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
La le lu nur der mann im mond schaut zu..
Ay daki adam bizi gözetliyor..

tam “götür beni aya aya ayaa” yazacaktım ki yazmışlar

chatgpt'ye sorduğum sorulardan biri. o dönem sahip olunan teknoloji ile gidilebiliyorsa bugün neden gidilemiyor sorusuna "bütçe yetersizliği" falan diyo. 1969 yılında gidilmiş ilk kez. apollo 11 projesi ile gidilmiş ve bu proje misyonunu tamamlamış. artemis diye bi proje üzerinde çalışıyormuş şimdi nasa. o dönem imkanlar yeterliydi de şimdi mi değil? 2023 yılına kadar bir daha hiç gidilememiş olması tuhaf hakkaten.
komplo teorileri ile hep dalga geçerim ama mantıklı bulduğum tek komplo teorisi bu galiba. ya hiç gidilmediyse??

Tabii...
Gidildi..
Cli diyor diye, gidilmedi imkanini var sayamayiz.

''Ay'a inildi mi?'' diye de sorulabilir. Ben Mars'ı merak ediyorum keşke oraları daha iyi görebilsek:emoji_thinking:

Gidildi gidildi.

Şu an neden gidilmiyor tam da Malumat’ın chatgpt den aldığı cevaptan mütevellit gidilmiyor.

Napacaklar gidip? Yani boşa harcanmış bir para. Uzaya turist gönderdik, 55 milyon dolar sırf gitme parası. Ay daha maliyetli. Sırf gittim demeye bu kadar para harcamak mantıksız.

Onun yerine köylü üretici ve tarım desteklense … Kooperatifleşmeye ayrılsa o bütçe aman aman :d

Soğuk savaş döneminde nukleer silah uretmekten sonra önemli bi sidik yarisiydi aya gitmek. Savas ilimanlasinca ekonomi mantıklı alanlara daha çok kaydirildi, nükleer silahlar karşılıklı antlaşmalarla önemli ölçüde azaltıldı falan. O bombalara akıtılan zenginleştirilmiş uranyumlarla plutonyumlarla neler yapılırdı kim bilir. Yanı şu zamanda daha az aya gidiliyorsa, benimki daha büyük diyen diktatör azlığındandandir.
Hani bi laf var ya bkz. bok mu var?

Geri