Avukatsınız ve Savunmanızı İstediğiniz Kişi Suçlu, Davaya Bakar mısınız?

Konu sahibi son olarak 281 gün önce görüldü

Avukatsınız ve Savunmanızı İstediğiniz Kişi Suçlu, Davaya Bakar mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    7
Duygularına göre hareket eden birisi olarak bakmam, askerde jandarma olduğum için bir kaç avukat tanıma fırsatım oldu, afedersiniz onlar paranın köpeğiydiler çoğunun pek insani duygulara takılıp hareket etmediğini biliyorun en azından, sonuç olarak profesyonel bir iş.

Ay benim olayım bu, hiç zorlanmam :orgu:

Avukatlık mesleğini çok yanlış anlamış insan sorusu. Böyle soruları duyunca kafamı çeviriyorum genelde.

Savunamam isterse milyonlar versin.

Ben şahsen bakmam. Ama ben bu kişi suçlu ise ona karşı kararlı ve dimdik durup bakmam dosyasına diyen avukat olacağını da pek sanmıyorum. Sonuç olarak bir savunma mekanizması suçlu ya da suçsuzu neden ayırt etsin ki diye düşünüyorum. Gelir önüne konu der -ki ne oldu durum ne anlat; konuyu öğrenir ona göre kafasında bir savunma tasarlar ve parasını alır işine bakar. Yani müvekkil portföyleri ne kadar geniş olursa o kadar para kazanmaya bakarlar. Bu suçludur efendim, değildir efendim diye düşünmezler. İlla ki bu dediklerimin tersine düşünenlerde vardır, ama bir tarafımda diyor ki, kaldı mı ki bu kadar vicdanlı insanlar.

Değilim kafa yoramiycam..

Oldum olası bu mesleğe antipatim vardır. Para için yalanı, haksızı savunmak hiç benlik değil.

Geri