Avukatların Adliyelerde üzerleri aranmalı mıdır?

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2761 gün önce görüldü
Tartışalım ?

eee EkSen ilginç yorumlarını bekliyoruz, soru sormak gibi değil bu işler : D

Evet aramnali bu onlarında güvenliği acısından ne davalara bakıyorlar ve heran tehlikeye maruzlar ve hepsinden önemlisi son adliye olayında savcımızın avukat gibi girenler tarafından öldürüldüğü unutulmamali

Normalde avukatların üzerleri değil ne bürolar nede arabaları aranamaz. Fakat bu son olaylardan sonra savcı yetki verip aranabilir. Ve aranmalarıda gerekiyor. Avukatların buna yıkıcı değilde yapıcı olarak karşılık vermesi gerekiyor. Çünkü kendi güvenlikleri içinde söz konusu bu durum .

Ama onlarda bu aranma mevzusunu kendi mesleklerine yakıştırmıyorlar ? Bende aynı düşüncedeyim ama neden bu kadar diretiyorlar ?

Bence aranmamalı her sabah çalıştığı yere üstü aranarak girmesi çok saçma ki zaten avukatlara da güvenilmeyecekse dicek bir şey kalmamış. :)

işte iFt senin kafadanlar : ))

Ama onlarda bu aranma mevzusunu kendi mesleklerine yakıştırmıyorlar ? Bende aynı düşüncedeyim ama neden bu kadar diretiyorlar ?

Çoğul eki koyarsan hepsi diretiyor gibi algılanıyor. Hepsi diretmiyor. Hükümete karşı olan avukatlar diretiyor desek daha mantıklı. Bir olay olduğunda her zaman her anı kollayıp kaos ortamı yaratmaya başlayanlar var malasef. O kişilerde örnek verirsek bu direten avukatlar diyebiliriz. Ha şimdi direttiler hiç giremicekler mi diceksin emin ol kameraların karşısında şov yapan kişilerdir. Şimdi uslu uslu aratıp kendilerini, içeri giriyorlar .

işte @iFt senin kafadanlar : ))
iyi de düşünsene çalıştığın yere her gün üstün aranarak giriyorsun?
ben ünivdeyken kimlik göstermeye bile üşenirdim güvenlikler bile artık yüzleri tanıyordu ona rağmen gösteriyorduk hadi biz neyse de avukatlar için saçma geliyor bana.

Çoğul eki koyarsan hepsi diretiyor gibi algılanıyor. Hepsi diretmiyor. Hükümete karşı olan avukatlar diretiyor desek daha mantıklı. Bir olay olduğunda her zaman her anı kollayıp kaos ortamı yaratmaya başlayanlar var malasef. O kişilerde örnek verirsek bu direten avukatlar diyebiliriz. Ha şimdi direttiler hiç giremicekler mi diceksin emin ol kameraların karşısında şov yapan kişilerdir. Şimdi uslu uslu aratıp kendilerini, içeri giriyorlar .

Doğu soru kalıbı öyle geldi kardeşim :) haklılık payın var açıklamanda. Bir şey daha soracağım milletvekilleri de aranıyor mu ?

son olaylardan sonra aranabılır ,
ama onlar ıcın can sıkıcı durum tabı

Aldım ben cevabımı tamam :)

20 milyonluk şehre iki adliye yaparsan arayamazsın
adamlar cübbelerini bulamıyo adliyede.
hangi akla hizmet ilçe adliyelerini kapattınız?
binaları büyütüp işlevlerini küçülttünüz.
adı adalet sarayı ama içinde adalet yok.
üstümü mü aramak istiyorsunuz? donumu bile indirir sapımı ele verebilirim sıkıntı yok

Burdanda görüyoruz aranmada hemfikiriz, karşı çıkılmıyor. Sadece biraz isyan, birazda önyargı var . :)

Değil avukat babamın oğlu olsa üstleri aranmalı, hatta gıdıklanmalılar da ..

Avukatlık yargının üç sac ayağından biridir. Savunma olmadan yargılama olamaz. Bu üç sac ayağından birini diğerinden üstün tutmak yargıya olan güveni azaltır. Avukatların üstünün aranıp aranmaması konusuna gelince; İstanbul adliyesindeki olayı Allah korusun bir savcı cüppesi ile biri girip yapsaydı "girerken savcıların üstü aransın" diyecek miydik? Tabi ki hayır! Bence konu, avukatlara karşı ön yargılı olmaktan kaynaklanıyor.

Çözüm; Hakim-Savcı ve Avukatlar için ayrı bir giriş kapısı, diğer vatandaşlar için ayrı bir giriş kapısı yapmak lazım. Ve bu girişlerin sağlıklı ve emniyetli olabilmesi için gerekli donanımın sağlanması.

Bende hükümet yanlısı pek değilimdir ama orda bir savcı yerine başka insanlarda olabilirdi. Hele ki bu tarz ortamlarda her şey olabilir çünkü yargı ülkenin en önemli organlarından biri. Dolayısıyla bu tarz olaylara daha açık. O yüzden meslek saygınlığınında ötesinde insan canı daha güvende olması için herkes aranmalı.

Mantıksal olarakta bu suikasti gerçekleştiren kişiler demekki bu güvenlik açığını biliyor ve bu kılıkta giriyor. Bunu başka kişilerde yapabilir. Önlem şart.

Bende hükümet yanlısı pek değilimdir ama orda bir savcı yerine başka insanlarda olabilirdi. Hele ki bu tarz ortamlarda her şey olabilir çünkü yargı ülkenin en önemli organlarından biri. Dolayısıyla bu tarz olaylara daha açık. O yüzden meslek saygınlığınında ötesinde insan canı daha güvende olması için herkes aranmalı.

Mantıksal olarakta bu suikasti gerçekleştiren kişiler demekki bu güvenlik açığını biliyor ve bu kılıkta giriyor. Bunu başka kişilerde yapabilir. Önlem şart.

Tabi ki insan hayatı her şeyden önemlidir. Ancak avukatların üstünün aranması tek başına bir çözüm getirmez. Eğer bir yerde güvenlik zaafiyeti varsa, yapacak olan onu kullanır. Yani demem o ki, olaya siyasi ve husumet açısından yaklaşmamak lazım. Tarafların oturup (ki, sanıyorum TBB. ve HSYK. bu konuda bir anlaşmaya vardı) birlikte bir çözüm üretmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Geri