Haber Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları Fırladı! Üretim Durduruldu, Enerji Piyasaları Sarsıldı

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
qB39diP.md.jpg

KatarEnergy’nin saldırı sonrası LNG üretimini durdurması ve Hürmüz Boğazı’nda tanker trafiğinin durma noktasına gelmesiyle Avrupa’da doğalgaz fiyatları yüzde 50’ye yakın yükseldi. Ortadoğu’daki enerji tesislerinde yaşanan kesintiler küresel piyasalarda yeni kriz endişesi yarattı.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üreticilerinden KatarEnergy’nin saldırı sonrası üretimi durdurduğunu açıklamasıyla Avrupa’da doğalgaz fiyatları yaklaşık yüzde 50 arttı.

Ortadoğu’daki çatışmalar nedeniyle enerji arzında yaşanan kesintiler, küresel piyasalarda yeni bir kriz endişesi yarattı.

KatarEnergy, iki tesisine yönelik “askeri saldırı” sonrası operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Şirket, dünya LNG arzının yaklaşık yüzde 20’sini karşıladığı için alınan kararın küresel enerji piyasalarında doğrudan etkili olduğu belirtiliyor.

Doğalgaz fiyatları gün içinde zaten yüzde 20’den fazla yükselmişti. Bunun temel nedeni, Katar LNG’sinin uluslararası pazarlara ulaştığı Hürmüz Boğazı’nda tanker geçişlerinin neredeyse tamamen durması oldu.

Uzmanlara göre şu anda boğazdan geçen LNG gemisi bulunmuyor ve yaklaşık 20 tanker yükleme için bekliyor.

SALDIRILAR ENERJİ ÜRETİMİNİ VURDU

Ortadoğu’da üçüncü gününe giren saldırılar sonucu Katar LNG üretimi durdurulurken, Suudi Arabistan’da günlük 550 bin varil kapasiteli Ras Tanura rafinerisi önlem amaçlı kapatıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde birçok şirket petrol üretimini askıya alırken, İsrail açıklarındaki Leviathan ve bazı gaz sahalarında da üretim geçici olarak durduruldu.

Enerji altyapısındaki kesintiler ve Hürmüz Boğazı’ndaki lojistik aksama nedeniyle petrol fiyatları yüzde 13 artarak varil başına 82 doların üzerine çıktı. Bu seviye, Ocak 2025’ten bu yana görülen en yüksek fiyat olarak kaydedildi.

İran’ın petrol ihracatının büyük bölümünün işlendiği Harg Adası’nda patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

KAYNAK

Petrol rezervleri hızla tükeniyor. Son Petrol rezervleri için verilen bir savaş bu.

Allah dan biz gabar da petrol bulduk
Yoksa bizim işimizde zordu.
Birde Yalova da petrol bulursak
Afyon'un kaymağı Konya'nın manyağı olacağız
Ege'deki Yunan adalarında Amerika neden üsler kuruyor? Petrol olan her yer Amerika'nın. Bak bir Venezuela'ya.

Bilmem neden sayın @ismail89
Normalde ben herseyi geyiğe vuruyorum.
sana bir emekli albayın sözüyle cevap vereyim
Emekli Albay Ümit Yalım İzmir, Aydın ve Muğla sınırlarındaki 17 ada ve bir kayalığımızda artık sadece Yunan varlığı var Eski Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan olunca gördük ki, kendi seçim bölgesi olan Koyun Adası’na pasaportla girmiş! Koyun Adası, İzmir’e bağlı. Türkiye Başbakanı vatan toprağına pasaportla girdi hem de Yunan gümrüğünden geçerek!
Bununla Plakası 89 olan vatansever ismail
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerlerden ikisinin Keçi Adası'nda saklandığı ortaya çıktı. Keçi Adası bize ait. Burada aramayı bizim yapmamız lazım. Ama ne yazık ki biz Keçi Adası'na asker gönderemedik!
Neden?
Çünkü pasaportla girmemiz gerek Tıpkı Binali gibi :)
. Orada Yunan askeri var artık. Dolayısı ile aramayı Yunan komandoları yaptı!
Öyle meydanda bos yere bir gece ansızın geliriz demekle olmuyor. Sence ABD veya Yunan ordusu neden ege de üs kuruyor. Bunu bana değil Eğer bir gün yolun ankara ya düşerse o çok sevdiğin AKP grubunda söylersın yada Beştepe kampüsünde sorarsın.
Gerci sen soramazsın ancak burada ahkam kesersin.
Öpüyorum o Vatansever duygularından .

Ege'deki Yunan adalarında Amerika neden üsler kuruyor?

Yuppi, demek ki Erdoğan orayada el atmış demi🤣🤣🤣

Ya böyle bir paylaşım Bu kadar basit bir dille anlatılır mı? Tabii basit diyorum, anlamak isteyene..

O zaman sende basit olmadan anlat
AKP trolü kamil dinleyelim senden
Sonra ben akp li değilim diyorsun.
Sonra ben sana bu sarkıyı hedıye edıyorum.

Kıvır kalmil kıvır.
Yuppi, demek ki Erdoğan orayada el atmış demi🤣🤣🤣

Ya böyle bir paylaşım Bu kadar basit bir dille anlatılır mı? Tabii basit diyorum, anlamak isteyene..

Bilmem neden sayın @ismail89
Normalde ben herseyi geyiğe vuruyorum.
sana bir emekli albayın sözüyle cevap vereyim
Emekli Albay Ümit Yalım İzmir, Aydın ve Muğla sınırlarındaki 17 ada ve bir kayalığımızda artık sadece Yunan varlığı var Eski Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan olunca gördük ki, kendi seçim bölgesi olan Koyun Adası’na pasaportla girmiş! Koyun Adası, İzmir’e bağlı. Türkiye Başbakanı vatan toprağına pasaportla girdi hem de Yunan gümrüğünden geçerek!
Bununla Plakası 89 olan vatansever ismail
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerlerden ikisinin Keçi Adası'nda saklandığı ortaya çıktı. Keçi Adası bize ait. Burada aramayı bizim yapmamız lazım. Ama ne yazık ki biz Keçi Adası'na asker gönderemedik!
Neden?
Çünkü pasaportla girmemiz gerek Tıpkı Binali gibi :)
. Orada Yunan askeri var artık. Dolayısı ile aramayı Yunan komandoları yaptı!
Öyle meydanda bos yere bir gece ansızın geliriz demekle olmuyor. Sence ABD veya Yunan ordusu neden ege de üs kuruyor. Bunu bana değil Eğer bir gün yolun ankara ya düşerse o çok sevdiğin AKP grubunda söylersın yada Beştepe kampüsünde sorarsın.
Gerci sen soramazsın ancak burada ahkam kesersin.
Öpüyorum o Vatansever duygularından .
O adalar Türkiye cumhuriyeti resmi olarak kurulduğundan beri Yunan adası. Sen yanlışkaynaklardan araştırıyorsun.

Alıntı:

Ege adaları hangi ülkeye ait?

Ege Adaları kime ait?, Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait olan ada, adacık ve kayalıklara ilişkin olarak ahdi düzenleme büyük ölçüde Lozan Barış Antlaşması ile gerçekleştirilmiştir.

Ege Adaları kime ait?

Ege Adaları kime ait?, Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait olan ada, adacık ve kayalıklara ilişkin olarak ahdi düzenleme büyük ölçüde Lozan Barış Antlaşması ile gerçekleştirilmiştir.

Yunanlılara 12 adayı kim verdi?

Yunanlılara 12 adayı kim verdi?, Ege Adaları'nın kendi kıyı karasularının ötesindeki orta Ege Denizi bölgesinin deniz tabanı, 1982 tarihli Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne göre, Türkiye kıyılarından 100 deniz mili (185 km.) açığa kadar Türkiye'nin mülkiyetinde olup buradaki maden ve deniz kaynaklarını Türkiye'den başka bir ülke kullanamaz.

Ege Adaları kime verildi?

Ege Adaları kime verildi?, İkinci Dünya Savaşı Sonrası

Adaları da isteyen Türkiye'nin itirazlarına rağmen, İtalya ile 1947 Paris Antlaşması ile On İki Ada'nın yönetimi resmen Yunanistan'a geçti.

Ege Denizi hangi ülkeye ait?

Ege Denizi hangi ülkeye ait?, 1912 Trablusgarp Savaşı'nın ardından imzalanan Uşi Antlaşması ile On İki Ada İtalya'a verildi. 1923 Lozan Antlaşması ile adalar İtalya'ya bırakıldı.

Ege Adaları bizim mi?

Ege Adaları bizim mi?, Ege Denizi Türk Karasularında Bulunan Adalar

Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait olan ada, adacık ve kayalıklara ilişkin olarak ahdi düzenleme büyük ölçüde Lozan Barış Antlaşması ile gerçekleştirilmiştir.

Ege Adalarini ne zaman kaybettik?

Ege Adalarini ne zaman kaybettik?, Altı devlet, Ege Adaları hakkındaki kararlarını 14 Şubat 1914 günü Osmanlı Devleti'ne bildirmiş; Gökçeada, Bozcaada ve Meis dışında 13 Şubat 1914'e kadar Yunan işgali altında olan adaları Yunanistan'a vermiş, adaların askeri amaçlarla kullanılamayacağını belirtmiştir.

12 adayı hangi savaşta kaybettik?

12 adayı hangi savaşta kaybettik?, Rodos ve On İki Ada'nın İşgali veya On İki Ada'nın işgali isimli harekât 1912 yılında On İki Ada'nın Trablusgarp Savaşı sırasında İtalyanlar tarafından yapılan çıkarmalar sonucu işgale uğramasıyla gerçekleşti.

Ege adaları Yunanistan'a ne zaman verildi?

Ege adaları Yunanistan'a ne zaman verildi?, Yunanistan 1945'ten sonra adaların yönetiminde söz sahibi olmak için elinden gelen çabayı gösteriyordu. 1947'de Paris Barış Antlaşması'yla Rodos ve Oniki Ada Yunanistan'a bırakıldı. Bu tarihten sonra bu adalardaki Türklere karşı Yunanistan iki etkin politikasını yürütmüştür.

Hangi Yunan adaları vizesiz oldu?

Hangi Yunan adaları vizesiz oldu?, “Yunanistan hangi adalar vizesiz?” konusunda en başta Türk kıyılarına yakın konumda olan Midilli ile başlanabilir. Bunun dışında kapıda vize ile vizesiz gidilen Yunan adaları: Sakız, Sisam, Patmos, Leros, Kalimnos, Kos, Simi, Rodos ve Meis'tir.

Geri