Avcılık spor mu cinayet mi ?

Konu sahibi son olarak 1661 gün önce görüldü
Hayvanları öldürerek yapılan bir eylem sizce spor olabilir mi ?

Zevk içinse cinayettir denebilir

Berdus haklı öyleyse cinayet

Her türlüsü cinayet. İlkel toplumlarda ekonomik geçinme türüydü. Ama şimdi buna ihtiyaç yok.

yapacak spor mu kalmadı.git pinpon oyna

Bu devirde beslenmek ve korunmak amaçlı avcılık mı olur ?! Kesinlikle zulümdür ..

Yasal olarak yapılanı spor, kaçak olarak yapılanı vahşettir.

Çünkü yasal olarak yapılan avcılıkta hayvan sanki öldürülmüyo mantığı vardır.
Her türlüsü cinayettir.

Ormanda karşınıza biraz abartalım karşınıza ayı çıksa öldürürseniz cinayet olur..

Ama yavru bir ceylanı yemek için öldürürseniz yine cinayet olur..

Yani her ne şekilde olursa olsun bahaneniz sonuç cinayete çıkıyor..

tavşan kuş vurmak bana çok saçma geliyor ama avcılıktan kasıt mesela balık tutmaksa

ben balık tutmayı hatta tutamasak bile o ortamı çok severim ve avcılık deyince balık kimsenin aklına gelmez. (:

kısaca balık harici karşıyım illa ateş edilecekse yine gidilsin dağa ormana başka hedefler konulup vurulsun.

Doğanın dengesini bozan her durum yanlıştır bana göre. Avlanılan hayvanların sayısı ciddi oranda nesillerini tehdit ediyorsa vahşettir bu. Ancak kontrollü olarak av izni verilen durumlara bir şey demiyorum. Zira insanların doğasında et yemekte var.

Doğada aç kalma durumu haricinde tüm av denilen eğlence amaçlı hayvan katliamı bana göre cinayettir, örnek olarak keklik 100 gramlık ağırlığıyla karnını ne kadar doyurabilir bir insanın? Avcılık keyfi olduğu sürece cinayetten öte katliamdır.

Kendi doğal ortamlarında bir hayvana zarar vermenin mantıklı bir açıklamasını bulamadım.
Avcılığı gerçekten icra eden birini bulursam tartışacağınm bir konu bu.

Avladıklarını yiyorlar ve siz de kesilen hayvanları yiyorsunuz. Şayet yemiyorlar ise cinayettir. Tamam, zevk de alınır ama avlanılan hayvan yenir afiyetle. Bunda bir şey yok. Zevkine yapılıp avlanan hayvan atılıyorsa cinayettir. Bu arada spordur cnm.

Ne münasebet canım. Gereksiz gereksiz muhalefet. Bağın bahçen var, bal peteklerin var, büyük baş küçük baş hayvanların var, yatırım yapmışsın, geçimini buradan sağlıyorsun, karnın bu şekilde doyuyor, çocuklarına bakmak zorundasın ve bunun için tarlana saldıran domuzu vurmayacaksın, peteklerine el uzatan ayıya eyvallah diyeceksin, hayvanlarına saldıran kurtlara kangal göndermeyeceksin öyle mi? Hayatında hiç toprağa basmamış, yeşil yüzü görmemiş, betonlar arasında betonlaşmış insanların bilgisizce muhalefetidir bu.

Devletin bile belli başlı kriterlerde izin verdiği, av sezonlarında bazı yenebilen kanatlıların avlanmasının meşru olduğunu öğrenmek zor değil. Ki yenmek için avlanan hayvanlarla ilgili nesil araştırmasında bulunmak da zor değil. İnsan neslinin ilk mesleği avcılıktır. Bu şekilde hayatta kalır.

Keyfi öldürmeleri de işin içine sokarak tüm avlanmalara cinayet demek bencilliktir ve daha ötesi cehalettendir. Bununla muhalefet edip kendini tatmin eden o şahıs, milyar dolarlar harcayarak Afrika'dan kutuplara kadar her hayvanın peşine koşup belgeselini çeken ve batı hayranlığı politikasına şan şöhret katan batılıların, doğudaki insan katliamına ne diyor acaba?

Yeryüzü o da kadar pembe değil...

(ha pardon genelleme yapmadık, sadece keyfi ölümler cinayet demek istemiştik)

(lan ona zaten tekrar tekrar cinayet adlandırması yapmaya gerek yok ki)

Keyfi ,öldürmekten haz alma güdüsüyle yapılan avcılık elbetteki cinayettir.
Onun dışında besin zincirinin kaçınılmaz bir unsuruyuz
Heterotrof beslenme eğilimi daha yüksek olan canlılarız, gerektiğinde avlamaya mecburuz yani. B12'yi tarlada büyütebilmek mümkün de değil.
Sırf canlı, onlara da yazık diyorsanız bitki de yemeyeceksiniz.
Onlar da canlı, sinir sistemleri yok diye ötekileştirmeye hakkınız yok.
Çok insaniyet içeriyormuş gibi besin döngüsüne bu gözle bakarsak yaşamamız gerek.

minnacıcık hayvanları vurmayın ya onun etinden ne olacak sanki.

Keyfi yapılıyor zaten ve bana çok vahşi geliyor
Resimlerini çekip pişirip yiyorlar bir de
Zaten minicik bir çoğu nasıl bir ruh hali anlamıyorum
Ben kabullenemiyorum

Geri