Avcı Hikayesi

T
  • Kullanıcı Tuğra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Burası da benim olsun.
Yakaladığım bazı şeyleri burada toplayacağım.
Faydalanma izni açık.

Hz. Mevlana'dan...

nYWDZM.jpg

Hazır bu mantı. Yoksa normalde beceriksizim.
Tabak sayısı iki, çünkü resimde estetik çıksın istedim.
Yoksa normalde üç kişi doydu bu masada.

EQynnZ.jpg

Sayfanız hayırlı olsun minicik bir katkıda bulunmaya geldim:cici:

Aşk, bir uçurumdan düşmek gibi bir şey,
İşte bu yüzden sevgiliye “yâr” denir…

Hz. Mevlana

Sayfanız hayırlı olsun minicik bir katkıda bulunmaya geldim:cici:

Aşk, bir uçurumdan düşmek gibi bir şey,
İşte bu yüzden sevgiliye “yâr” denir…

Hz. Mevlana

Teşekkürler. Çok özür dilerim ama Mevlana hazretlerinin bu sözünü ilk defa okudum. Ne yazık ki yar kelimesini bağlayamadım. Yorgunluktan mıdır bilmiyorum ama gerçekten anlamadım. Siz anlatır mısınız zahmet olmazsa?

Teşekkürler. Çok özür dilerim ama Mevlana hazretlerinin bu sözünü ilk defa okudum. Ne yazık ki yar kelimesini bağlayamadım. Yorgunluktan mıdır bilmiyorum ama gerçekten anlamadım. Siz anlatır mısınız zahmet olmazsa?
Rica ederim, "yar" yarılmak yani, uçurumdan düşen birinin yarıldığını varsayarak aşkın uçurumdan düşmek gibi bir şey olduğunu söylemiş Mevlana.Bu sebeple de insanın kalbini yarar aşk demek istemiş, aşıklar aşık olduğu kişilere "yar" adını bu sebeple vermiş diyor. Kendi benzetmesi tabi bu, ben beğendim diğer bütün sözleri gibi o sebeple bu sözü paylaştım. Umarım açılayabildim üstteki sözü :)

Şimdi anladım galiba. Ama aşık olunan varlık konusunda meraktayım.
İlahi mi beşeri mi?

Aslanlar kendi tarihini anlatmadığı sürece, avcılar hikaye anlatmaya devam edecektir!!!

Onu bende tam bilemedim , ama bence beşeri aşktan bahsetmiş.İlahi aşk ile ilgili çok farklı sözleri var çünkü , ilahi aşk için hiç kötü bir benzetmesi yok sanıyorum

Geri