Avazım çıktığı kadar susuyorum :)

Konu sahibi son olarak 51 gün önce görüldü
n6pud.gif

Zaman gece yarısı yine seni düşünüyorum ıslak gözlerim camda belki gelir diyorum hani bir şarkımız vardı ya yine onu söylüyorum öyle sevmişim ki unutamıyorum

Eşim olma, karım ol!
Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?

Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…

Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.

Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

Halil Çalışkan

Sonra gülüşün geldi aklıma içimden kendi kendime dedimki;
yine gelsen yine severim seni...

Hediyem olsun..
[YOUTUBE]eEOrsawN1V8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]rAB_OiKvZS8[/YOUTUBE]

Seni Seven Öldü (Haberin Varmı)

Ay karanlık gecelerim gündüzüm olmuyor
Dalımda solmuş güllerim filiz vermiyor
Elim kolum işe güce varıp gitmiyor
Gözlerimden ferim sönmüş haberin var mı?

Haberin varmı? Haberin var mı?
Seni seven öldü zalım haberin var mı?

Gelir günler gülüm yaz bahar eyler
Ay karanlık gecelerım umuda döner
Seni seven deli yürek bir gün yine sever
Bu şarkıyı sana yollar haberin var mı?

Haberin var mı haberin var mı
Seni seven öldü zalım haberin var mı

Her şey 'SEN' olmuş..
her şey sensiz.. her şey suskun..
her şey hayaller kadar yorgun ve yaralı
ve her şey 'ÖLÜM' kadar sessiz ve kimsesiz..

-Vedat Baydar

Geri