Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
bu filmde ağlayanlar olmuş, doğru mu arkadaşlar? hiçbir fikrimin olmadığı bir film ama ağlanmaz gibi geliyordu. belki de benim arkadaşlarım fazla hassas...

sequel olarak gayet başarılı bi filmdi. dünyanın en çok gişe hasılatı yapmış filminin devamı olarak beklentiler arşa çıkmışken en azından bunun altında ezilmemişler. 3 saatlik hikaye seni ekrana kilitleyen cinsten değil ama filmde o görevi sualtı sahneleri görüyor. muazzamdı. 3d sahneler için inanılmaz bi emek harcandığını söylüyorlardı zaten, gerçekten de öyle. bu filmdeki 3d gerçekçiliğini başka hiçbi filmde görmemiştim. sinemada izleyin, izletin. böyle filmlerin varlığı ve başarısı, bildiğimiz anlamda sinemacılığın geleceği için de önemli.

Cocuklar, ilk olarak bas rolun Matt Damon’a gittigini, ve hatta filmin belirli bir yuzdesinin ona teklif edildigini biliyor musunuz? Baska bir filmde oynadigi icin, avatari reddetmis Matt Damon o siralar. Su an kafayi bir yerlere vuruyor mudur bilemem…..Yaklasik 250 milyon dolar kaybi oldugu dedikodusu cikmis Matt Damon icin

Beğendiniz mi? Önerir misiniz?
ikinci filmi hala izlemedim.pandemiden beri sinemaya gitmiyorum.bir ara izleyecem ama IMAX biletin 119 tl olduğunu görünce biraz düşünüyorum açıkçası.yine de bu film sinema da izlenir elbet.bir ara gitmeyi düşünüyorum.tek başıma sevmem izlemeyi ama bakalım hafta içi izleyebilirim.sizi bilgilendiririm.

okuduğum yorumlar olumlu.

1. filmini hala izlemedim, ama toprak elementi hakimdi (arkadaslar iyice anlatti). 2. filmini sinemada izlemistik, cok cok guzeldi. bu filmler sinemada izlenecek filmlerden efektlerden dolayi. kacirmayin. su elementi hakimdi.

simdi divine heart burayi up'layinca, bi bakim dedim ve 3. film 95% kadar tamamlanmis. ya cok merak ediyorum tespitlerim dogru cikacak mi diye. 3. ve 4. filmlerinde ates ve hava elementine odaklanacaklar diye dusunuyorum

Avatar: The Way of Water’ın Senaristleri James Cameron’ın Çılgın Fikrini Açıkladı

Avatar: The Way of Water (Avatar: Suyun Yolu) senaristleri, fazlasıyla riskli olabileceğini düşündükleri sahne hakkında konuştu.

Geçen haftalarda James Cameron, ilk filmin gösterime girmesinden 13 yıl sonra pahalı devam filmini izleyiciyle buluşturdu. Çoğunlukla olumlu eleştiriler alan film, gişede büyük bir başarı elde ederek 2022’nin küresel gişe sıralamasında hızla yukarılara tırmanıyor.

Şimdi uzun bir röportajda film üzerine konuşan senaristler Rick Jaffa ve Amanda Silver, özellikle “riskli iş” olduğuna inandıkları bir sahneye odaklandı.

Silver, Jake’in oğlu Lo’ak (Britain Dalton) ile dev tulkun Payakan arasındaki dostluğu konu alan söz konusu sekansın, esasen “bir çocuk ve balinası” hakkında olduğunu söyledi.

Film boyunca Lo’ak’ın dev deniz yaratığıyla bağı keşfedilirken, bir noktada ikili birbiriyle konuştuğunda kambur balina benzeri sesler çıkaran Payakan’ın sözleri altyazıda görülüyor.

Silver, yanlış çekilmesi halinde izleyicilerin bu sahneyi “absürt ya da çılgınca olarak değerlendirebileceğini” itiraf etti.

Senarist, Variety’ye yaptığı açıklamada, “Tüm karakterler bir şeye çok derinden inandığında belirli bir sahiplenme oluşuyor ve sonra karşınıza tamamen yabancı bir şey çıkıyor” dedi.

Metkayina’lar tulkun kardeşlerine o kadar derinden inanıyor ki bence seyirci de bir bakıma buna ayak uyduruyor.

Silver daha sonra “Ama bu çok riskli bir iş. Eğer işe yaramazsa, o zaman film aptalca olur” diye ekledi.

Senarist, “harika çılgınlıktaki” fikirleriyle “kendini ortaya koyduğu” için “korkusuz” Cameron’ı övdü.

Önceki günlerde oyuncu Stephen Lang, izleyicilerin “anlamsız” olduğunu iddia ettiği bir sahneyle ilgili hayranların hayal kırıklığını giderirken, izleyiciler filmi izledikten sonra “dev” bir olay örgüsü boşluğundan şikayet etti.

hikayesi çok basit kalmış ama tam bir görsel şölendi. 3 buçuk saat dayanmamın tek sebebi buydu.

Avatar 3 Hikayeye Ateş Ulusunu Dahil Edecek

Avatar: The Last Airbender‘ın yönetmeni, James Cameron‘ın Avatar’ın isim haklarını almasına ve sırasıyla hava ile suyu işlemesine tepkiliydi. Avatar 3 de ateşle alakalı bir Na’vi ırkı olan Ash People’ı işleyecekmiş.

Son Hava Bükücü Aang’in hikayesini anlatan Avatar: The Last Airbender animasyonunun 19 bölümünde yönetmenlik yapan Giancarlo Volpe, aralığın başında James Cameron’ın Avatar filmlerine şakayla karışık laf atmıştı. Volpe 2004’te, yani ilk Avatar filmi çıkmadan 5 yıl önce, James Cameron’ın “Avatar” isminin haklarını aldığını öğrendiğini söylüyor. Ve bu yüzden 2005’te yayınlanan kendi dizilerinin ismini Avatar’dan Avatar: Son Hava Bükücü’ye çevirmek zorunda kalmışlar.

Şimdi ikinci filmin Suyun Yolu adını aldığını söyleyen Volpe, Avatar 3 “Ateşbükücü Ustaları” adını alırsa isyan edeceklerini dile getirmişti.

In 2004 we learned that we had to change the name of our show from “Avatar” to “Avatar the Last Airbender” because James Cameron already had the rights to a movie called Avatar.

Now the sequel is called “The Way of Water.”

If part 3 is called “The Firebending Masters” we riot
— Giancarlo Volpe (@Giancarlo_Volpe) December 4, 2022

Avatar: The Last Airbender zaten bir hava bükücü olan Aang‘in hikayesini anlatıyordu. Aang havanın ardından suyu bükmeyi öğreniyordu. Sonra ateş bükmeyi öğrenmeye çalışıyordu. Ancak bununla sevdiklerine zarar verdiğini görünce toprak bükmeyi tercih ediyordu. En son ateş bükmeye geri dönüyordu.

James Cameron’ın Avatar filmi ise uzaydan geldiği için Sky People olarak adlandırılan insanlardan Jake’in hikayesini anlatıyor. Yani Jake ilk filmde zaten uçmayı biliyor. Halkı havayı kontrol etmeyi öğrenmiş bir ırk. Pandora’nın uçan canlıları arasında bir efsane olan Toruk’a da binmeyi öğrenerek de Toruk Makto adını alıyor. Yani seçilmiş kişi olduğu belli oluyor. Ancak ikinci filmde Toruk Makto olması düşmanla savaşmaya yetmiyor. Sevdiklerini korumak için suyun yolunu öğrenmesi gerekiyor. İşte şimdi üçüncü filmde de James Cameron’ın ateşle alakalı bir kültüre sahip yeni bir Na’vi ırkının hikayesini işleyeceğini öğrendik. Bu kabilenin adı da Ash People olarak geçecekmiş. Yani Kül İnsanları.

Aang’in önceki Avatar’larla konuşabilmesi gibi Na’vi’lerin de Eywa ve Soul Tree üzerinden kendi atalarıyla konuşabilmesi gibi benzerliklere girmeyeceğim. Appa’nın Aang ile olan ilişkisini de Na’vi’lerin hayvanlarıyla olan bağlarına benzetmeyeceğim. Ama şunu belirteyim: Aang sırayla hava – su – ateş – toprak – ateş elementlerini kullanıyor. Yani 4 element ama 5 safhası var. Avatar film serisi de toplamda 5 filmden oluşacak.

avatar-3-hikayeye-ates-ulusunu-dahil-edecek-1-1024x576.png

James Cameron Avatar 3 ile ilgili şunları söyledi:

Na’vi halkını başka bir açıdan göstermek istiyorum. Çünkü şimdiye dek yalnızca iyi taraflarını gösterdim. İlk filmlerde insanlar son derece olumsuz, Na’vi ise son derece olumlu örnekleriyle karşımızdaydı. Ama Avatar 3 bunu tam tersine çevirecek.

(…)

Ayrıca ana karakterlerimizin hikayesini takip ederken yeni dünyalar da keşfedeceğiz. Son bölümlerin en iyileri olacağını söyleyebilirim. Diğerleri bir tanıtımdı. Ana yemeği getirmeden önce masayı kurmaktı. Ama tabii ki her şey Avatar 2’nin nasıl karşılandığına ve seyircilerini bulup bulamayacağına bağlı.

James Cameron

Avatar: The Way of Water seyircisini karışık duygular içinde bıraktı. Zira görsel anlamda muhteşem bir yapım var karşımızda. Filmin duygusal sahneleri de seyircilere dokunmayı başarıyor. Fakat senaryosunun basitliği ve hataları da seyircilerden tepki çekiyor. Buna rağmen Avatar 2, yılbaşı ile birlikte gişeden 1.4 milyar dolar kazanmayı başardı. Bu ilk filmin toplam kazancının neredeyse yarısı ediyor.

avatar-3-hikayeye-ates-ulusunu-dahil-edecek-3.jpg

AHA DEMEDIM MI? elementlerden yuruduklerine emindim. wihuuuw. bak bu cok hosuma gitti.

Avatar 3"te Karanlık ve Vahşi Kül Halkıyla Tanışacağız

James Cameron, 3. Avatar filminde keşfedeceğimiz Na'vi kabilesi hakkında konuştu.

2009 tarihli ilk "Avatar" filmiyle Pandora gezegenin yağmur ormanlarını ve burada yaşayan yerli halkını keşfettik. 13 yıl sonra devam filmi "Avatar: Suyun Yolu" ile bu kez Pandora'nın okyanus dünyasına göz atma şansı bulduk. Peki sırada ne var? Pandora'nın çöllerini, çayırlarını, kutuplarını da görecek miyiz?

Yapımcı Jon Landau, daha önce yaptığı bir açıklamada, serideki beşinci filmin Dünya'ya dönüşü içereceğini söylemişti, bu durumda geriye üçüncü ve dördüncü filmlerin geçeceği ortamı tahmin etmek kaldı. Neyse ki yönetmen James Cameron, çok fazla bekletmeden ipuçlarını vermeye başladı. "Avatar 3"ün Na'vi kabilesi hakkında konuşan Cameron, sıradaki filmin atmosferine dair de bilgi verdi.

Fransız yayın organı 20 Minutes ile konuşan Cameron'a hayranların üçüncü filmden neler bekleyebilecekleri soruldu. Yönetmen, Pandora'nın biyosferinde yaşayanların en vahşisi ve en iğrenci olabilecek yeni bir Na'vi kültürü olan "Kül Halkı" hakkında ilk kez konuştu.

"Ateş 'Kül Halkı' tarafından temsil edilecek. Na'vi'yi başka bir açıdan ortaya çıkarmak istiyorum çünkü şimdilik onların sadece iyi taraflarını gösterdim. İlk filmlerde çok olumsuz insan örnekleri ve çok olumlu Na'vi örnekleri vardır. Avatar 3'te tam tersi olacak.

Ana karakterlerin hikayesine devam ederken yeni evrenleri de keşfedeceğiz. Son bölümlerin en iyisi olacağını söyleyebilirim. Diğerleri bir girişti, yemeği servis etmeden önce sofrayı kurmanın bir yoluydu. Ama tabii ki her şey Avatar 2'nin seyircisini bulup bulamayacağına bağlı olacak."

Cameron'un açıklamaları, filmin muhtemelen volkanik bir arazide geçeceğinin sinyallerini veriyor. "Avatar 3"ün 2024 yılının Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor.

film cikis tarihleri:
20-12-2024: avatar 3
18-12-2026: avatar 4
22-12-2028: avatar 5

Geri