Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

"Avatar" Devam Filminden Set Fotoğrafları Geldi!

On yıllık prodüksiyon, gecikmeler ve spekülasyonlardan sonra, yönetmen James Cameron merakla beklenen Avatar 2 setinden yeni fotoğraflar paylaştı. Görsellere bakcak olursak Avatar devam filmleri çok daha gerçekçi bir hissiyat yaratacak.

Fotoğrafların birinde, savaş gemisinin uçuş güvertesinde Edie Falco'nun canlandırdığı General Ardmore’un yanında duran Cameron’ı görüyoruz. Ayrıca, fotoğraflar devam filminin iddialı su altında gerçekleştirilen performans yakalama sahnelerine de bir bakış sunuyor.

Avatar'ın devam filmlerini yapma yolculuğu hakkında konuşan Cameron, süreci "biraz çılgın" olarak nitelendirdi. Bu serinin durumu da benzersiz çünkü Avatar 2, 3, 4 ve 5'in hepsinin olduğunu kesinleşti. Ayrıca Avatar devam filmlerinin yapım maliyetinin 1 milyar dolar olduğunu ve film başına 250 milyon dolara çıktığı da biliniyor.

Cameron okyanusa geri dönüyor!

Avatar 2 ve 3 ile, Cameron'ın 1997'deki hit filmi Titanik'te keşfettiği okyanusa geri dönüyor. Cameron, "Film yapmadığım zamanlarda okyanus işini yapıyorum" dedi. "Yani, biri okyanus keşfi, diğeri ise uzun metrajlı film yapımcılığı olan en büyük iki aşkımı birleştirebiliyorsam, neden yapmayayım?"

Cameron ayrıca Titanik'teki başrol oyuncusu Kate Winslet ile de tekrar bir araya geliyor. Sam Worthington, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver de ikinci film için geri dönen isimlerden.

Avatar 2'nin Jake Sully ve yeni ailesinin Pandora'nın yeni bölgelerini keşfetmesine odaklanacağını daha önce öğrendiğimiz filmin planan vizyon tarihi ise 16 Aralık 2022.

avatar-devam-filminden-set-fotograflari-geldi-1639567372.jpg

avatar-devam-filminden-set-fotograflari-geldi-1639566121.jpg

avatar-devam-filminden-set-fotograflari-geldi-1639567259.jpg

avatar-devam-filminden-set-fotograflari-geldi-1639567288.jpg

Malesef @kLara Cameron sürekli gelişen teknolik sistemlere takılmış durumda, 3D,MPX derken sonra çıkan IMAX de işin uzamasına sebeb oluyor.serinin mükemmel olmasını istiyor ama bakalım nasıl olacak,bazen de bu kadar beklemek iyi değil.neyse ki 2022 - 2025 arası tüm filmler ( eğer değişmeze ) her sene sonunda vizyona girecek ve 5 film sonunda bitecek.

Malesef @kLara Cameron sürekli gelişen teknolik sistemlere takılmış durumda, 3D,MPX derken sonra çıkan IMAX de işin uzamasına sebeb oluyor.serinin mükemmel olmasını istiyor ama bakalım nasıl olacak,bazen de bu kadar beklemek iyi değil.neyse ki 2022 - 2025 arası tüm filmler ( eğer değişmeze ) her sene sonunda vizyona girecek ve 5 film sonunda bitecek.
Benim Venom2 den de beklentim yüksekti pek karşılamadı işin gerçeği :) umarım bunda yaşamayız aynı durumu.

Benim Venom2 den de beklentim yüksekti pek karşılamadı işin gerçeği :) umarım bunda yaşamayız aynı durumu.
ilk filmide beğenmemiştim ikincisi daha kötüydü.konu da da yazmıştım.zaman zaman bu kadar beklenen filmler kötü olabiliyor.umarım olmaz.zaten 2022'yi görebilecekmiyiz oda meçhul boşa da umut ediyor olabiliriz :)

ilk filmide beğenmemiştim ikincisi daha kötüydü.konu da da yazmıştım.zaman zaman bu kadar beklenen filmler kötü olabiliyor.umarım olmaz.zaten 2022'yi görebilecekmiyiz oda meçhul boşa da umut ediyor olabiliriz :)
Ben ilk filmi sevmiştim ve ikinciden de beklentim yüksekti IMAX de izledik hatta ama konular birbirinden kopuk kopuktu mantık hatası aşırı fazlaydı:) ama izledik işte.
Umutları yitirmeyelim güzel şeyler olacak diyip evrene pozitif mesajlar gönderelim:)

Ben ilk filmi sevmiştim ve ikinciden de beklentim yüksekti IMAX de izledik hatta ama konular birbirinden kopuk kopuktu mantık hatası aşırı fazlaydı:) ama izledik işte.
Umutları yitirmeyelim güzel şeyler olacak diyip evrene pozitif mesajlar gönderelim:)
ikinci filmde ki eksiklikler sanırımi, pandemi sebebiyle sinema da bir film boşluğu olması,beklenen film olması sebebiyle aceleci bir tutumdu.bir nevi boşlukta para kazanma olayına dönüşmesi olabilir filmin.Avatar filmini de beğenmeyen çok var,ben beğenenlerdenim.bakalım

nerde avatar kelimesini okusam aklima avatar: the last airbender gelir. keske mangalari da seri haline getirseler ya.

Avatar 2, Seyirciyi Kendisine Çekmekte Zorlanmayacak

20th Century Studios’un başkanı Steve Asbell‘e göre Avatar 2, seyircileri sinema salonlarına çekme konusunda hiç de zorlanmayacak. Zira James Cameron‘ın hazırladığı film yine insanların aklını alacak.

Steve Asbell’in bu iddialı sözlerine göz devirerek yaklaşmak mümkün değil. Zira onun da belirttiği gibi film yine James Cameron’ın ellerinden çıkıyor. Terminator 2, Aliens ve Titanic gibi muhteşem filmlerle rekorlar kırmış bir yönetmenden bahsediyoruz. The Abyss ile görsel efekt teknolojisinin sınırlarını zorlamıştı. Ancak asıl Avatar filmiyle seyircisini Pandora’ya hayran bırakmıştı. Weta Digital ile birlikte ortaya koydukları iş, yıllarca kendisinden bahsettirmeye devam etti.

Filmin başarısı anında seriye 4 yeni film getirecek bir anlaşmanın imzasını atmış oldu. Bu filmlerden ikisi artık seyircinin karşısına çıkmaya hazır. Diğer ikisi ise 2026 ve 2028 yıllarında gelecek gibi duruyor.

İkinci filmin çıkış tarihi 16 Aralık 2022. Yani, bir değişiklik olmazsa 2022 yılına Pandora’da veda edeceğiz. Üstelik ilk filmdeki gibi ormanlarında, çayırlarında değil. Su altında. Çünkü bu kez Cameron bizi o çok sevdiği okyanus derinliklerine götürecek.

Pandora’nın okyanuslarını izleyeceğimiz Avatar 2, ilk filmin oyuncu kadrosu ve karakterleriyle geri dönüyor. Ancak filmin hikayesi, ilk filmden bağımsız bir olay anlatacak. Yani karakterlerin hikayesi devam etse de ilk filmi izleyerek hatırlamamız gerekmeyecek. Asbell, diğer filmlerin de bunun gibi, bir hikayeyi anlatmaya başlayan ve bitiren filmler olacağını söylüyor. Kısacası, “devam edecek…” tarzında biten bir filmle karşılaşmayacağız.

Birinci filmde hikayesini izlediğimiz Jake ile Neytiri, ikinci filmde bir aile olacaklar. Böylece Pandora’da çocuk büyütmek hakkında bir film izleyeceğiz. Bu arada, bu kez senaryoyu James Cameron tek başına yazmayacak. Ona Josh Friedman da yardım edecek.

Aynı zamanda oyuncu kadrosunda yeni isimler de olacak. Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis ve Kate Winslet filme dahil olan oyuncular arasında.

avatar-2-seyirciyi-kendisine-cekmekte-zorlanmayacak-1-1024x576.jpg

2026 ve 2028 az olmuş 2050 falan yapsaydınız,ulan bir film yapacaksınız bu kadar uzatmanın ne manası var ya ? yapmayın kardeşim bu kadar bekleyeceksek.nedir bu Allah aşkına..

Avatar 2’nin Adı Avatar: The Way Of Water Oldu

James Cameron‘ın Pandora’nın okyanuslarıyla bizleri büyüleyeceği yeni filminin adı Avatar: The Way of Water oldu. Fragmanı da önümüzdeki haftadan itibaren sinemalarda izleyebileceğiz.

Fragman en azından yakın gelecekte sinema dışında yayınlanmayacakmış. Çünkü James Cameron bu filmde de bize görsel bir şölen hazırlıyor. Bunu yapmak için de teknolojinin ve görsel efektlerin sınırlarını sonuna kadar zorlayacak. Fragmanda da bu çabalarının ürünü olan büyüleyici güzelliği gösterebilmek istiyor. Fakat bu yalnızca sinema ekranı ve 3D teknolojisi ile mümkün. Dolayısıyla fragmanı seyircileri büyüleyecek şekilde, yalnızca sinemada ve gerekli teknolojiye sahip 3D salonlarda, filmlerden önce göstermek istiyor.

Fragmanı CinemaCon’a giden şanslı kişiler şimdiden izleyebilmişler. Gördüklerinin de gerçekten büyüleyici olduğunu söylüyorlar. Zaten 20th Century Studios’un başkanı da seyirci konusunda endişeli olmadıklarını söylemişti. Avatar 2’nin kalitesine son derece güveniyorlar. Gişede başarısız olmasına mümkün değil gözüyle bakıyorlar.

Biz de Cameron’ın su altında muhteşem işler çıkardığını biliyoruz. Yıllardır bu film üzerinde çalıştığı için de heyecanımız had safhada. Avatar: The Way of Water 14 Aralık 2022’de vizyona girecek. Haftaya fragmanı göremesek bile yeni görsellere kavuşuruz.

avatar-2-seyirciyi-kendisine-cekmekte-zorlanmayacak-3-1024x511.jpg

avatar-2-seyirciyi-kendisine-cekmekte-zorlanmayacak-1-1024x576.jpg

250 milyon dolarlık bütçesine hikaye sıkıştırmayı unutan Avatar 2‘nin devamı için bir 13 yıl daha beklemek zorunda değiliz.

Kamerunlu James geçtiğimiz 13 yılı sadece Avatar 2’nin görsel efektleri için harcamamış, bunu öğrenmiş bulunuyoruz. Devam filmlerinin planları çoktan hazırdı, biliyorduk ancak bu kadar hızlı ilerlediklerini de tahmin etmiyorduk.

Yapımcı Jon Landau, Collider‘a yaptığı açıklama ile Avatar 3’ün yapım sürecinin %95 oranında tamamlandığını söyledi. Durun, daha bitmedi. Avatar 4’ün ilk sahnelerinin çekimleri de yapılmış ve beşinci filmin senaryosu aktörlere verilmiş durumda.

Landau beş filmlik planlarının sorunsuz işlediğini, kalan üç senaryonun da genel hatlarıyla belli olduğunu ve oyunculara gösterildiğini söylüyor. Kısacası oyuncular, karakterlerinin gelişim ve akıbetlerini şimdiden biliyorlar. Yapımcıya göre başardıkları en büyük şey ise her senaryoda izleyicileri yeni biyom ve kültürlerle tanıştıracak olmaları.

Geri