Auckland Üniversitesi Tanıtımı

Konu sahibi son olarak 4202 gün önce görüldü

Auckland Üniversitesi, İngilizce “The Times Gazetesi Eğitim Ekinin dünyanın en iyi 200 üniversitesi” araştırmasında ilk 100’de yer almaktadır. Üniversite yüzlerce farklı alanda lisans ve yüksek lisans eğitimi yanısıra yabancı öğrenciler için Auckland Üniversitesine hazırlık kursları ve İngilizce kursları düzenler. Bir akademik yıl devam eden Üniversite hazırlık kursunu tamamlayan öğrenciler lisans eğitimlerine üniversitede devam edebilirler. Yeni Zelanda’da İngilizce ve Üniversite eğitimine her geçen yıl ilgi artmaktadır. Özellikle Uzak Doğu ve Güney Amerika ülkelerinde öğrenci alan Yeni Zelanda okullarında Türk öğrenci sayısı bir hayli azdır. Yeni Zelanda’da lisans veya yüksek lisans yapan öğrenciler dilerlerse ülkede kalıp iş hayatına başlayabilirler. Ayrıca öğrenciler part-time çalışma izinlerine sahip olduklarından eğitimleri esnasındada çalışabilir ve masraflarının bir kısmını karşılabilirler. Yeni Zelanda ekonomik eğitim verilen bir ülkedir ve bu ülkenin en önemli eğitim kurumu Auckland Üniversitesi kesinlikle ciddi ve başarılı öğrencilerin tercih etmesi gereken bir kurumdur.

Auckland Üniversitesi (İngilizce: University of Auckland, Maorice: Te Whare Wānanga o Tāmaki Makaurau) Yeni Zelanda'daki en büyük üniversitedir. 1883 yılında Yeni Zelanda Üniversitesi kurucu yükseköğretim kurumu kurulmuştur. Daha sonra bu üniversite Auckland Üniversitesi'nin de içerisinde yer aldığı üniversitelere bölünmüştür. Üniversitenin 8 fakültesi, 6 kampüsü ve 39.000 öğrencisi bulunmaktadır. Doktora eğitimi için 2004 yılında 1400 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Üniversite öğrenbcilerinden 9.000'i yükseklisans eğitimi almaktadır.

Fakülteler

Sanat
İş ve Ekonomi
Yaratıcı Sanatlar Ulusal Enstitüsü
Eğitim
Mühendislik
Tıp ve Sağlık Bilimleri
Fen
Teoloji Okulu
Hukuk
Tanınmış Mezunlar

Philippa Boyens, Academy Award-winning screenwriter
Gary Cao, Malaysian singer
Vincent Cheng, Chairman of HSBC
Helen Clark, former Prime Minister of New Zealand, current Administrator of the United Nations Development Programme
Russell Coutts, yachtsman
Mahé Drysdale, Olympic and world champion rower
Sian Elias, New Zealand Chief Justice since 17 May 1999
Jeanette Fitzsimons, New Zealand politician and environmentalist
Jeffrey Grice, pianist
Gavin Hastings, Scottish rugby player took his sabbatical from Cambridge University at Auckland, and played for their rugby team.
Harry Hawthorn, Canadian anthropologist
John Hood, former Vice-Chancellor of the University of Oxford
Jonathan Hunt, former Speaker of the House of Representatives, Order of New Zealand
Michael Jones, rugby player
Vaughan Jones, Fields medallist
David Lange, former Prime Minister of New Zealand
Viliami Latu, Tongan Minister of Police
Lucy Lawless, actress
Ashley Lawrence (1934–1990), conductor
Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi, Prime Minister of Samoa
Marya Martin, flautist
Stephen Parke, physicist
Winston Peters, politician
Peter C. B. Phillips, Economist
Anthony Randerson, New Zealand Chief High Court Judge from December 2004