attila ilhan

Konu sahibi son olarak 636 gün önce görüldü
aşkı en güzel şekilde tarif eden şair,yazardır.*

kanlica ya gidince aklima o geldi..
sevdigim adamlardan biridir.

ayrilikta sevdaya dahil cunku ayrilanlar hala sevgili diyebilecek kadar kocaman bir yurege sahip adam.

Aysel git başımdan ben sana göre değilim
Ölümüm birden olacak seziyorum.
Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim
Aysel git başımdan istemiyorum. ..

Universite 1.sinif kizlarina yurumelik eserleri olan sairimiz

"Tavana asılmış sosyalist saçlarından
ah sabah sabah omuzları kan içinde
işkence sonrası genç bir kadın militan
yığınlar uğulduyor hummalı gençliğinde
adı bile çıkmamış dudaklarından
doğru yaşadığının sımsıkı bilincinde."

Elbette birçoğumuzun ilham aldığı ve kendimize hitap ettiğimizi düşündüğümüz bir şair profili olsa da Attila İlhan'a apayrı bir paragraf açılmasını gerekli görüyorum.

Okuduğum bir şiir kitabı ve internet üzerinden onlarca şiirine dayanarak söyleyebilirim ki yazdıkları bir film izlermiş edasında okuyucuya hissettiren bir projeksiyonu andırıyor kimi zaman. Bir bakarsınız kendinizi Marsilya'da bulursunuz, bir bakarsınız 34FN346 plakalı aracın içinde. Dolaptan çıkarılıp buzu çözülmesi beklenen gıda misali gibi en donuk anlarınızda katalizör işlevi görüp ani bir sıcaklık basabilir içinizi.

Şiirlerinde büyük harf kullandığına ve noktalama işaretlerine dikkat ettiğine şahit olmadım. Bunun nedenini bilemesem de merak etmişimdir.

Ayrıca kendisi 16 yaşındayken hoşlandığı kıza yazdığı mektupta Nazım Hikmet şiiri yolladığı için tutuklanıp göz altına alınmış, okuldan atılmış ve iki ay kadar da hapis yatmıştır(malum, o dönemler Nazım yasaktı). Nazım'ı çok seviyor, sayıyor olmasından olsa gerek "Nazım Hikmet'i Kurtarma Operasyonu'nun bir parçası olmuştur.

Nerede Attila İlhan ismini duysam, aklıma ben sana mecburum bilemezsin şiiri gelir. Hemen akabinde ise ilkokuldayken bu şiiri okuduğum sırada göz göze geldiğim ilkokul aşkım gelir aklıma. Ah çocukluk aşkları ah :)

“kirpi gibisin çocuk
her tarafın diken
kim elini uzatsa
delik deşik
üstelik sen de kan içindesin..”

Geri