Atom meze tarifi

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Acı severlerin haydariden daha çok sevdiği bir meze varsa o da kuşkusuz atom. Dışarıda yediklerinizden bile güzel olacak bu nefis atoma kavuşmak için geri sayım başlasın.

Malzemeler
meze-668435-1.

• 2,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 5 adet kurutulmuş arnavut biberi
  • 3 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.

Kurutulmuş arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın. 3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın. Yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Atom metafizik gibi okudum.

Yok. Biberleri az yağda kızartıp sarımsaklı yoğurtta karıştırıyorsun. Biberler çok acı olacak püf noktası bu. İyi bir rakı mezesi.

Küs müsün bana ??
Aaa.Agzina aci biber sürerim bak.
Olur mu öyle sey?

Aklima bizim buralarda yapilan atom kebap geldi.:D

@Süreyya, insan gibi yiyorlar. İzleyebilirsin yani.

Adam Barun Sobti’nin Türkiye şubesi

Aaa.Agzina aci biber sürerim bak.
Olur mu öyle sey?
Olsun. Sordum çünkü ben her zaman açık olmaktan net olmaktan yanayım. Sevdiğim insanları saçma sapan kuruntular yüzünden kaybetmek istemiyorum. Değer vermesem sormazdım şimdi içim rahat : )

Guzel gorunuyo

Olsa da yesek

Ağlatan bi acısı olmadığı sürece yenir.. Çok da güzeldir.

Aşırı acı olduğunda nasıl yiyosunuz ya feleğim şaşıyo benim

Ağlatan bi acısı olmadığı sürece yenir.. Çok da güzeldir.

Aşırı acı olduğunda nasıl yiyosunuz ya feleğim şaşıyo benim
Yiyoruz be morfi hatta sana şunu söyleyeyim bu marketlerde satılan turşu biberi dediğimiz şeyin asli arnavurt biberidir ve mutlaka her sabah sadece çay ve o biberden iki tane yerim.Tabiki bu birazda yöresel bir olay olduğundan alışmaya bağlı

Geri