Atik piller

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Gunaydin arkadaslar.

Hersey hakkinda bir konu acilmis, bu konuyu da es gecmeyelim istedim.

Cok basit 2 ornek vermek istiyorum, bir arastirmaya gore 1 adet kalem pili denize attiginizda 2 ton baligi civa yuzunden zehirleyebileceginizi biliyor muydunuz ?

ya da 1 gram civanin dogaya karismasi sonucu 20 ton sebze ve 10 milyon litre suyu zehirledigini ornek verebilirim.

Peki aramizda kac kisi pilleri normal cope degil de atik pil kutusuna atiyoruz ? Ya da atik toplama yerlerini kacimiz biliyoruz ?

Bitmiş ilaç kutusunu atık pil kutusuna çevirmiştim. Tırsıyorum ben, çöpe atamıyorum. Biriktirip biriktirip kipa'daki atık pil kutusuna boşaltıyorum bunu.: ))

5-10 lira verip şarj edilebilen piller almak hem doğaya hem de bütçenize katkı sağlar. :cici:

Sadece atık pilleri değil kullanılmış kızartma yağlarını pet şişeye doldurup geri dönüşüm kutusuna atıyorum, diğer çöpe gidecek karton, pet, kompozit, teneke kutu gibi kullanılmayan atıkları gerii dönüşüm kutusuna atıyorum tekrar kullanılması açısından.

Bozuk Iphone u pil kutusuna atmıştım, orası atık pil kutusuuu diye arkamdan bağırmıştı safın biri

adı atık pil kutusu diye geçer
bi köşede öylece durur
genelde içinde pek pil olmaz

Geri