Ateş düşürmek için ne yapılmalıdır?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Yüksek ateşte ne yapılmalıdır,
Ateş nasıl düşürülür?

Özellikle çocuklarda meydana gelen yüksek ateş durumunda ne yapılmalıdır?

ben koyuyorum bi kaba soğuk suyu bide bez alnıma felan koyuyorum iyi geliyo :D

bi keresinde yatağın yanında unutmuşum su dolu kabı telefonumu düşürmüştüm hey gidi

Tam cevap yazacaktim ki 2014'un meselesiymiş
neyse yine yazaıim hastaneye goturun.

Eski bir konu ama bilgim ve tecrübem dahilinde cevaplayayım istedim.. :)

Ateşin derecesine bağlı bir durum bu.. 3 aylıktan küçük bebeklerde ateş çıkarsa direkt hastaneye gidilmelidir.. Geri kalan durumlarda, panik halindeki ebeveyn kadar tehlikelisi yok, sakinlik önemli.. Her ateşte çocuk hastaneye götürülmez, yalnız 6 yaşa kadar çıkan yüksek ateş, ateşli havaleye dönebilir dikkat etmek lazım.. Bağışıklığı yetişkinler kadar güçlü olmadığı için çok yüksek ateşe sahip olmayan çocukların hastanede mikrop kapma riski yüksektir.. Ateşi olan çocuk sıkı sıkı sarılmaz, iç çamaşırlarıyla bırakılır.. Alın-koltuk altı-boyun ve kasıklara ılık suya batırılmış ıslak havlu konularak kompres yapılır.. Kasıklara yapılan kompres özellikle erkek çocukları için önemlidir.. Bu kompresler çocukta büyük oranda dış ateşi düşürecektir ama iç ateş devam edecektir.. Bunun için belirli aralıklarla saçları ıslatmadan ılık duş aldırılır, ateşi sık kontrol edilmelidir.. Oda ısısı 22 derece civarında tutulmalıdır.. 38,5-39 derece civarındaysa ateş ve duş ve kompres ile düşürülemediyse, çocuklar için olan bir parasetamol (mesela Calpol) kilosuna uygun ölçüde uygun aralıklarla verilir.. Çocuğa katı gıdalardan çok bol miktarda su ve sulu gıdalar verilmeye dikkat edilmelidir.. 39,5 derecenin üstüne çıkıyorsa ve kontrol altına alamadıysanız hastaneye gidilmelidir, ateşli havale geçirme riski vardır.. Hastane öncesi saçları ıslatmadan hızlı bir ılık duş hastaneye gidene kadar ateş konusunda biraz zaman kazandıracaktır.. İyi bakın minik kuzulara.. :s3:

Geri